View Single Post
Παλιό 18-05-2011, 00:57
ΔΑΣΚΑΛΟΣ Ο/Η ΔΑΣΚΑΛΟΣ βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2010
Περιοχή: Αργυρουπολη
Μoto: gs 1200
Προεπιλογή Απάντηση: Διεθνες Διπλωμα

Έχω βγάλει τρείς φορές, το μεγάλο. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα "μπακαλόχαρτο" - μετάφραση του διπλώματος που δεν φέρει λατινικούς χαρακτήρες. Τυπικά, το βγάζω σε περίπτωση που μου ζητηθεί σε χώρες μη εμπλεκόμενες σε κοινοτικές οδηγίες, που υποτίθεται δεν σε καλύπτει το επίσημο κρατικό δίπλωμα. Πρακτικά, δεν μου ζητήθηκε ποτέ, ούτε σε ασιατικό ούτε σε αφρικανικό έδαφος. Θεωρητικά είναι χρήσιμο σε περίπτωση κλήσης που σου κατακρατηθεί το δίπλωμα, οσότου την πληρώσεις. (Αυτό τουλάχιστον φημολογείται σε στενούς μοτο-ταξιδιωτικούς κύκλους). Σε Φινλανδό πάντως, που μου έκοψε κλήση για υπερβολική ταχύτητα, όταν του παρέδωσα αυτό, το κοιτούσε με "θαυμασμό" κι απορία. Ρωτήθηκα άν σίγουρα επρόκειτο για δίπλωμα οδήγησης ή το μπέρδευα με κάτι άλλο. Υποθέτω πια ότι μάλλον πρόκειται για χαρατσοειδή μικροαπατεωνιά του αρμόδιου φορέα, καθώς εποφθαλμιά ένα ποσό διόλου ευκαταφρόνητο. Πίστεψέ με, όταν το πάρεις στα χέρια σου, θα το ανακαλύψεις ιδίοις όμασι. Γίνεσαι ο ίδιος καχύποπτος άν όντως ένα τέτοιο "έγγραφο" μπορεί να έχει διακρατική ισχύ. Η επιλογή είναι πάντως δική σου.
Reply With Quote