Νίκο ο μεσήλικας δεν είναι υπερήλικας.
Ο υπερήλικας ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΕΙ.
Η παιδεία είναι υπερεκτιμημένη. Περίμενα στο σχολείο να μου που ότι ΑΝ καπνίζω δεν πρέπει να πετάω το τσιγάρο έξω από το παράθυρο του εν κινήσει αυτοκινήτου μου; Ο εγκέφαλος τι ρόλο παίζει;
Όπως είπες δεν είμαι τόσο μικρός και πλησιάζω σιγά σιγά (εσύ μένεις ίδιος μη κοιτάς

). Δεν πρόλαβα πόλεμο και πείνα (ούτε αυτός αν είναι μεσήλικας), όμως ζω σε μια εποχή που πιστεύω θα βγει... χειρότερη. Δεν ξέρω τι ρόλο έχει αυτό. Πρόλαβα να καπνίζουν στα ΜΜΜ βέβαια, ενώ από πτυελοδοχεία πρόλαβα μόνο ξεχασμένες πινακίδες.
Για τη θέση αυτοκινήτου έχω έρθει πολλές φορές σε αυτό το... δίλημμα, όντας και κάτοχος τετράτροχου ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ (όπως ξέρεις). Όμως το γεγονός παραμένει, έχουν πληρώσει τέλη και δικαιούνται νόμιμη θέση παρκαρίσματος. Εννοείται ότι προτιμώ (όταν είμαι δίτροχος) να ΜΗ φάω θέση, αλλά από την άλλη σκέψου πέρα από την παρανομία που είπα στο από πάνω post και την περίπτωση αυτός που... διευκόλυνες να είναι από αυτούς που σταματάνε στους προφυλακτήρες το μπρος ή του πίσω για να μπουν και να βγουν... και δεν είναι πρόβλημα αν οι προφυλακτήρες είναι... ο boxer σου... τι λες για αυτό; Εντωμεταξύ αν πιάσεις θέση αυτοκινήτου ΣΙΓΟΥΡΑ δίπλα σου θα βρουν χώρο ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ (άρα χαμένο δεν πάει). Αντιθέτως δεν ξέρω πολλούς αυτοκινητιστές που δεν θα έπιαναν ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ θέση με σήμανση "μόνο μοτό" αν έχει γίνει το λάθος να μην έχει και στενά διαχωριστικά καγκελάκια.
Όσο για τα περί αντανακλαστικών και "μεταβολών" τους... έχω οδηγήσει μόνο πολύ κουρασμένος. Εννοείται και με όλους τους παράγοντες υπέρ μου έχω κάνει βλακεία και δίτροχος και τετράτροχος. Δεν κοιτάμε όμως τα χειρότερα, κοιτάμε τα καλύτερα νομίζω.
Με τον πατέρα μου θα τα έπαιρνα χειρότερα, γιατί πάντα πάσχιζε να είναι σωστός στο δρόμο (και επίσης τσαντίζεται όταν κάποιος δεν είναι), οπότε αν σταματήσει να είναι ο ίδιος θα του... το πω σίγουρα.
Βέβαια εννοείται ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλέτω, τότε να μη λέμε τίποτα.

Αλλά έχω ένα κόλλημα: Η οδήγηση είναι επικίνδυνο πράγμα για μας ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ (βασικά). Να πω ότι είναι εν δυνάμει δολοφονία; Ακούγεται σκληρό; Είναι ψέμα όμως; Άρα ΠΡΕΠΕΙ να είμαστε όσο σωστότεροι γίνεται, αλλιώς να απέχουμε. Εν τέλει θα συγχωρέσω αυτόν που θα καταλάβει το λάθος του και θα το παραδεχτεί (εγώ που τώρα φωνάζω, έχω χτυπήσει φιλικά στην πλάτη και άνθρωπο που με έβγαλε από το δρόμο). Αυτός που το έχει φιλοσοφία ζωής "έλα μωρέ σιγά" όμως (ακόμα και με την ΜΗ δικαιολογία ότι έτσι... έμαθε - τι σημαίνει έμαθε, που ζει σήμερα;...)... δεν είναι για καμία συγχώρεση από μένα. Ας τον συγχωρέσει Ο Θεός όταν έρθει η ώρα.