19-05-2011, 14:12
|
|
Senior Member
|
|
Ημερομηνία εγγραφής: Oct 2009
Περιοχή: Εκάλη
Μoto: BMW R1200GS
|
|
Απάντηση: Οι 7 "ύποπτοι" της επόμενης οικονομικής κρίσης
Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από TEOSS
Φίλε ckk, είδες ότι έγραψα καθαρά την διευκρίνηση για να μην έχουμε αντιπαράθεση χωρίς λόγο κι εσύ με έβγαλες στραβό που δεν είδα τα 13,5 τρις ΄η δεν έχω την πνευματική κατάσταση να κατανοήσω το πόσο… μακριά από εμένα τέτοιες προθέσεις, πόσο μάλλον πράξεις. .Αυτά που γράφεις εν συνεχεία δεν στοιχειοθετούν τίποτα για εσένα. γιατί είναι απλές δηλώσεις, επίσης δεν απαντούν και δεν διευκρινίζουν το θέμα. Και το θέμα είναι ο μηχανισμός των G20 . Οπότε μάλλον εγώ δεν έχω την πνευματική κατάσταση – διαύγεια ή μάλλον την απαραίτητη γνώση, για να αξιολογήσω κάτι και να εκφέρω την ανάλογη άποψη. Και γράφω και καμιά μαλα.ία για να περνάει η ώρα.
Το τι λένε διάφοροι και τι θέλουν να πετύχουν με αυτό, θα το δούμε . Γιατί εάν κάποιοι θέλουν τα εργασιακά δικαιώματα στις ΗΠΑ να προσεγγίσουν τα Κινέζικα, όπως ως γνωστόν, τα προωθούν και στην Ευρώπη. Εάν θέλουν λίγοι να εξαγοράσουν τους περισσότερους και να εξαθλιώσουν τους πολλούς, μπορούν να λένε ότι θέλουν, αν και δυστυχώς (συνήθως) κάνουν και ότι θέλουν.
Η Αμερική, όπως και κάθε κράτος έχει τις καλές και κακές οικονομικές περιόδους. Το ότι τύπωσε ±5 τρις για να βγει από την κρίση δεν είναι το χειρότερο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει .. Ούτε ότι με 100% χρέος θα καταρρεύσει. Η Ιαπωνία είναι χρόνια καρφωμένη γύρω από το …200% χωρίς πρόβλημα.(εννοώ ουσιαστικό πρόβλημα από το χρέος, οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζει).
Η κρίση του 2008 ήταν η χειρότερη μετά το ΄29 και οι επιπτώσεις μαζί με τα χρόνια προβλήματα θα χρειαστούν αρκετούς χειρισμούς να λυθούν... Εκτός κι εάν δεν πρέπει να λυθούν…εάν δεν ήταν απλά μια τυχαία οικονομική κρίση … γιατί από τα λίγα (λέμε τώρα ) που γνωριζουμε για τις προθέσεις του συστήματος τίποτα δεν σίγουρο…π.χ. θυμάσαι τι κράταγε στο χέρι και παρουσίασε ο Μεντβεντεφ κατά τη σύνοδο των G8 στην Ιταλία το 2009 …έτσι δεν είναι?
|
Δεν το είχα δει.
Χωρίς να αποκλείω τις αντιπαραθέσεις, αν χρειασθούν, δεν τις αποφεύγω κιόλας, ιδίως αν χρειασθούν για να αποδείξουν / υποστηρίξουν τα λεγόμενά μου. Και πάντα καλοπροαίρετα. Παραθέτω και κρίνομαι. Και σε ύφος και σε ήθος και σε γνώσεις. Και ειδικότερα σε γνώσεις, που απαιτούν βαθύτερη και πιο κοντινή στο αντικείμενο του πόθου πηγή. Μην ξεχνάς ότι δεν είμαι θεωρητικός οικονομολόγος. Δούλευα στις ‘αγορές’. Δυστυχώς, ήμουν ‘οι αγορές’.
Τώρα αν πρέπει να κατηγορηθώ, επειδή ήξερα πλέον του μηνός πριν, ‘νέα’, που μαθαίνει ο κόσμος τώρα… Άλλωστε αυτή είναι και η καθαρή και τελική μέθοδος, όλων αυτών, που κάνουν λεφτά. Ξέρουν πράγματα, σημαντικά ή ασήμαντα ανάλογα με την περίπτωση, πολύ πριν από την αγορά, και τοποθετούνται ανάλογα.
Το σεντόνιασα όμως... Τα σημερινά νέα λοιπόν:
«Αν οι Ρεπουμπλικανοί προσπαθήσουν να επιβάλουν το σχέδιό τους (σ.σ. για μεγάλες περικοπές δαπανών) ως όρο για την αύξηση του μέγιστου ορίου κρατικού χρέους, θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για την πρώτη στάση πληρωμών στην ιστορία μας, με καταστροφικές συνέπειες γιά όλο τον κόσμο.»
ΤΙΜΟΘΙ ΓΚΑΪΤΝΕΡ,
Ο ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ προειδοποιεί τους Ρεπουμπλικανούς για τον κίνδυνο στάσης πληρωμών των ΗΠΑ
Αν δεν ξέρει ούτε αυτός, πρέπει να κάνεις παρέα με τον GeorgeP. 
|