23-05-2011, 22:59
|
Senior Member
|
|
Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ, ΚΑΡΕΑΣ
Μoto: F 650 GS 2001, tweety!
|
|
Απάντηση: News247.gr ΕλλάδαΜετά την Ισπανία σειρά έχει η Ελλάδα
Εριξα μιά ματιά μόνο στο Ζάππειο ΙΙ. Οι προτάσεις του μου φαίνονται καλές. Στο μόνο που λέει ότι θα καθυστερήσει είναι στη μείωση των φόρων κατανάλωσης στα καύσιμα.
Το πιό σημαντικό κατά τη γνώμη μου είναι η πρόθεση της απλοποίησης του φορολογικού συστήματος. Οπως κι οι μειώσεις φορολογικών συντελεστών.
Σήμερα βγήκαν στη δημοσιότητα οι προβλέψεις του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Βλέπεις κάτι σε αυτό που θα βγάλει την οικονομία από το τέλμα; Κατά τη γνώμη μου θα στραγγίσει ακόμη πιό πλού την αγορά.
Εχουμε φτάσει οι έκτακτες εισφορές να είναι ο κανόνας.
Εχει χαθεί ένας ολόκληρος χρόνος Γιώργη, συνεχίζεται η αφαίμαξη χωρίς να πλήττονται τα "παιδιά" του συστήματος. Εχουν περάσει εννέα μήνες από τις κινητοποιήσεις των φορτηγατζήδων κι ακόμη δεν ξέρουμε οριστικά ποιά επαγγέλματα ανοίγουν και ποιοί περιορισμοί αίρονται.
Γενικά η κυβέρνηση εξακολουθεί να κολυμπά σε ρηχά νερά, δεν τολμά.
Θα επαναλάβω κάτι που είχα πει πριν καιρό σε μιά από τις κόντρες μας. Αν ο ΓΑΠ καταφέρει να σώσει τη χώρα, θα ξυρίσω το μούσι μου 
Δυστυχώς όμως με τα μέτρα που πάρθηκαν κι αυτά που έρχονται δεν το βλέπω να γίνεται. Σχεδιάζουν πάλι αυξήσεις του ΦΠΑ, εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο κι ένα σωρό εισπρακτικών μέτρων. Η αγελάδα όμως για να κατεβάσει γάλα πρέπει να ταϊστεί.
Πραγματικά προβλιματίζομαι πως θα θερμαίνω του χρόνου το χειμώνα το σπίτι μου για τον μπέμπη. Κι όσο συνεχίζουν να μειώνουν το εισόδημα των εργαζομένων και συνταξιούχων, δε βλέπω πως θα αυξηθεί το δικό μου για να ανταπεξέλθω....
Θες κάτι άλλο; Προσπάθησαν να βάλουν φόρο διαφήμισης στα ΜΜΕ και τον πήραν αμέσως πίσω. Τι θέλω να πω... Αν δε σπάσεις αυγά ομελέττα δε φτιάχνεις... Το λεν συνέχεια αλλά δεν το κάνουν. Οι μειώσεις μισθών και συντάξεων είναι σχετικά αναίμακτες για την όποια κυβέρνηση, δε μπορεί κανείς να κάνει πολλά πράγματα.
Αν προσπαθήσει να σπάσει κατεστημένα εκεί θα δείξει τι "φρύδια" έχει. Δεν το κάνει όμως....
Τι να πω;! Οσο συνεχίζει με αυτό τον τρόπο, δεν έχει σωτηρία η χώρα. Θα γίνει ξεπούλημα χωρίς ουσιαστικό κέρδος για τη χώρα.
Οταν ο Σαμαράς μιλάει για διαφορετικό μείγμα πολιτικής και μέτρων έχει δίκιο. Και δεν είμαι δεξιός αν αναρωτιέσαι.... 
|