View Single Post
Παλιό 24-05-2011, 18:32
Ταξιδευτης Ο/Η Ταξιδευτης βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2011
Περιοχή: Αττική
Μoto: Honda VFR750 RC36 II
Προεπιλογή Απάντηση: Балкан експрес: Αλητευοντας στα Βαλκανια...

Φτανοντας στο Niksic η διαδρομη αλλαξε παλι. Ο δρομος ανοιξε και φαρδυνε, το τοπιο γλυκανε και τη θεση των επιβλητικων βουνων πηραν λοφοι και δαση... Ομορφα αλλα οχι αυτο που ειχαμε δει μολις πριν λιγο...

Σε καποια στιγμη βγηκα σε μια τεραστια ευθεια μεχρι το βαθος του οριζοντα και στιγμιαια σκεφτηκα να καρφωσω το γκαζι στο τερμα -γενικα δεν μου αρεσει καθολου θα πηγαινω γρηγορα οταν ταξιδευω, αλλα τετοιες ευθειες ηταν πειρασμος...

Κατι με κρατησε ομως και τελικα ηταν για καλο διοτι λιγο παρακατω βλεπω εναν τροχαιο στην ακρη του δρομου να κραταει ενα μικροσκοπικο πινακιδακι μπροστα του με τη λεξη "στοπ"!
Μεχρι να καταλαβω ΤΙ ηταν ολο αυτο και τι εγραφε το πινακιδακι τον ειχα ηδη προσπερασει οποτε απλα συνεχισα την πορεια μου κανονικα. Στην τελικη δεν μου ειχε κανει σαφες σημα να σταματησω -μαλλον εδειχνε οτι ετοιμαζοταν να αναλαβει ποστο- οποτε...

Ομως πισω ακολουθουσαν τα παιδια σε λιγη αποσταση. Μηπως σταματουσε εκεινους; Κοιταξα στους καφρεφτες μου τα φωτα τους ελπιζοντας να τους δω να ερχονται. Βλεπω ενα φως να ακολουθει, ομως το δευτερο ειδα οτι εμεινε πισω. Οχι ρε γ@μωτο! Καποιον σταματησαν!

Τωρα; Συνεχισα για λιγο και λιγο παρακατω βλεπω τον Πανο με αναμμενα alarm να σταματαει. Μου λεει "Σταματησαν τον Βαγγελη." Τι να καναμε;
Το να γυρισουμε πισω θα ηταν χαζο. Οι αστυνομικοι σε αυτες τις χωρες κοιτανε να βγαλουν "χαρτζιλικι" και δαγκωνουν οποιον μπορεσουν να τσιμπησουν.
Κατεβαιναμε το βουνο και σε 5 περιπου χιλιομετρα φταναμε στο Niksic που ουτως η αλλως θα καναμε ανεφοδιασμο. Ειτε περιμεναμε στο σημειο που ημασταν ειτε στην πολη ηταν το ιδιο, και στην τελικη καλυτερα να φευγαμε απο εκει γενικοτερα -δεν ηθελα να χειροτερεψουν τα πραγματα με καμια επιπλεον γνωριμια με τις τοπικες αρχες.

Συνεχισαμε μεχρι το Niksic, μια μαλλον αδιαφορη και φτωχη πολη...

Στο πρωτο βενζιναδικο που βρηκαμε κοψαμε μεσα, σκασμενοι που αφησαμε το Βαγγελη πισω αλλα λιγο αργοτερα με ανακουφιση τον ειδαμε που ερχοταν! Τι ειχε γινει; Τον ειχαν μετρησει να πηγαινει με ...104 ολοκληρα χιλιομετρα και του εδωσαν το κλασσικο φακελακι να βαλει μεσα λεφτα. Ομως η ελλειψη συνεννοησης λογω γλωσσας ειχε σαν αποτελεσμα να βαρεθουν και να τον αφησουν να φυγει χωρις τελικα να παρουν φραγκο!
Reply With Quote