View Single Post
Παλιό 26-05-2011, 17:10
Markas Ο/Η Markas βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Nov 2010
Περιοχή: Ηράκλειο
Μoto: BMW F800GS, Yamaha WR250R
Προεπιλογή Απάντηση: Κατασκήνωση!

Λοιπόν....
Το δικό μου στήσιμο για κατασκήνωση που φαίνεται ήταν αρκετό για 5 μέρες εκδρομή δικάβαλος με φαγητό σε ταβέρνα τα μεσημέρια. Πλαϊνές βαλίτσες 28(νομίζω) λίτρων έκαστη που μεγαλώνουν σε 40 αλλά δε χρειάστηκε. Και τα δύο τα δέσαμε με ιμάντες στα κάγκελα για μεγαλύτερη ασφάλεια και σταθερότητα. Μπροστά ένα Tank Bag της BMW μεγάλο (πολύ απογοητευμένος από το κακό σχεδιασμό ή κακοτεχνία σε σχέση με τη τιμή που το δίνει) και πίσω την μεγάλη μπαγκαζιέρα 53 λίτρων της Kappa. Στη Μπαγκαζιέρα είχα μία καλή ισοθερμική σακούλα για νερά και ευπαθή φαγώσιμα, ότι ψωνίζαμε από σούπερ μάρκετ για καθημερινό φαγητό καθώς και ένα άδειο σακβουαγιάζ για τη περίπτωση που αφήναμε τη μηχανή για περπάτημα. Υπόψιν πως λόγο εποχής που είχαμε πάει δε πήραμε υπνόσακους μαζί μας. Αλλά πήραμε όπως πάντα πλήρες σετ εργαλεία και φαρμακείο.
Αριστερά πάνω από τα σαμάρια δέσαμε με ελαστικούς ιμάντες στα κάγκελα της touratech τα δύο αυτοφουσκόμενα υποστρώματα μαζί με τα φουσκωτά μαξιλάρια και δεξιά τη σκηνή. Τα σαμάρια δεν επιβαρύνονταν ιδιαίτερα σε βάρος από τα υποστρώματα και τη σκηνή έτσι όπως είναι δεμένα. Το συγκεκριμένο "κόλπο" δουλεύει στη δική μου μηχανή με τα κάγκελα της touratech μια χαρά. Έκανα πάνω από 1000 χιλιόμετρα από τα οποία 250-300 σε χώμα (κατά λάθος, ασφάλτινη θα ήταν η βόλτα μας, χαχα). Η εκδρομή αυτή ήταν η πρώτη που έχω κάνει με σκηνή και το στήσιμο το είχα σκεφτεί πάρα πολύ. Παρόλα αυτά το άλλαξα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού άλλες 3 φορές. Βασικό για τα σαμάρια είναι να ανοίγουν από την απέξω πλευρά (πχ της Givi κάποιο μοντέλο ανοίγει από τη πλευρά της μηχανής). Έτσι μπορούσα χωρίς κόπο να βάζω βγάζω πράγματα από τα σαμάρια χωρίς να ξεφορτώνω υποστρώματα και σκηνή.

Εδώ φαίνεται η σκηνή. Μοντέλο Dome 3 τριών ατόμων από την Carefour 35 ευρώ!
Για τα λεφτά της είναι εξαιρετική αν και έχω αμφιβολίες για το πόσο αδιάβροχη είναι. Πάντως έχει δύο εισόδους, δύο στρώσεις υφασμάτων ενώ το κάτω έχει άφθονη σήτα που βοηθάει στον άνετο αερισμό για τη ζέστη. Το βάρος της είναι μικρό σχετικά, 3,7 κιλά αν θυμάμαι καλά. Την πήρα σαν δοκιμή και βγάζει μια χαρά τα λεφτά της.

Στη φωτογραφία φαίνεται άλλη μία χρησιμότητα των ελαστικών ιμάντων. Απλώστρες! Κρατάμε πάντα μερικά μανταλάκια και κάθε βράδυ απλώνουμε τα ρούχα μας (αν δε μπορούμε να τα πλύνουμε) τα αφήνουμε να αεριστούν και την άλλη μέρα είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση και γίνετε να ξαναφορεθούν μυρίζοντας πολύ λιγότερο!
Κάποιος παρατηρητικός θα προσέξει την πέτρα κάτω από το σταντ της μηχανής. Σε χώμα καλό είναι πάντα, όσο σταθερό και αν φαίνεται το έδαφος να βάζουμε μια πέτρα από κάτω. Στη συγκεκριμένη περίπτωση πρόλαβα τη μηχανή στο τσακ πριν βουλιάξει τελείως το σταντ και παρασύρει μηχανή και ρούχα στο χώμα. Μετά βεβαίως έβαλα τη πέτρα και τράβηξα τη φωτογραφία.

Edit: Για περίπτωση βροχής τα σαμάρια είχαν δικές τους σακούλες που να τα καλύπτουν. Για τα υποστρώματα και τη σκηνή είχα πάρει μαζί μου σακούλες σκουπιδιών που θα κάνανε την ίδια δουλειά. Σακούλα σκουπιδιών και για το Tank Bag της BMW που δεν είναι (τελικά όπως αποδείχθηκε το δικό μου) εντελώς αδιάβροχο.

Last edited by Markas; 26-05-2011 at 17:23.
Reply With Quote