12-06-2011, 11:54
|
Senior Member
|
|
Ημερομηνία εγγραφής: May 2011
Περιοχή: ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Μoto: R 1200 GS Triple Black
και μπλουζάκια ΚΤΜ
|
|
Απάντηση: τεστ λαδιων.....πολυ ενδιαφερον
Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Gemat
..εχω δοκιμασει 4 διαφορετικες μαρκες συνθετικων λαδιων στο Varadero μου... (Valvoline,Motul,Castrol και Αgip). Aναθεμα αν καταλαβα εστω και τη παραμικρη διαφορα στη λειτουργια του κινητηρα...
|
Στις μοτο με κοινό λιπαντικό για σαζμάν και κινητήρα, καταλαβαίνεις πολλές διαφορές (όταν υπάρχουν) μετά από 1500-2000 χλμ με τα λάδια, στη συμπεριφορά και στην αίσθηση του σαζμάν. Στα GS πώς να καταλάβεις διαφορά;;; Εγώ στις προηγούμενες μοτο που είχα έβλεπα διαφορές από λάδι σε λάδι. Το γλυκό δούλεμα του σαζμάν το είχα δει με MOTUL 5100, σε Africa, V-Strom & Varadero. Τα Agip, Valvoline όταν ζεσταίνονταν αρκετά , κοπάναγε το σαζμαν. Τα Castrol δεν έδειξαν κάτι ιδιαίτερο σε σχέση με τα MOTUL. Πάντα αναφέρομαι σε ημισυνθετικό 15-50 , που προτείνουν όλες οι εταιρείες για τα μεσαία και μεγάλα 2κύλινδρα ON-OFF. Στο Tiger, που έμπαιναν συνθετικά και πρότεινε η Triumph MOBIL 1, ήταν το χάλι το μαύρο μετά από 20' στην κίνηση.... Μου έβαλε κάποια άλλα ο μηχανικός μου την τελευταία φορά (δεν μπορώ να θυμηθώ με τίποτα...) και είδα τεράστια διαφορά. Πάντα στο πώς δουλεύει το σαζμάν! Στον κινητήρα -δυστυχώς- τα αποτελέσματα θα φανούν "κατόπιν εορτής" 
|