14-06-2011, 09:00
|
|
Senior Member
|
|
Ημερομηνία εγγραφής: May 2011
Περιοχή: ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Μoto: R 1200 GS Triple Black
και μπλουζάκια ΚΤΜ
|
|
Απάντηση: Περι βενζινης, οκτανιων και θερμοκρασιων
Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP
Kι εγω αγαπητε μου τα ιδια πιστευα μεχρι που διαβασα αυτο http://www.powermag.gr/articleDetails.php?id=25 και πολλα σαν κι αυτο σε σαιτ σε ολο τον κοσμο σε οχηματα που διαθετουν αισθητηρα προαναφλεξης!
Μια αναζητηση στο google θα σε πεισει τα μάλα!!
|
Δεν προλαβαίνω τώρα, θα το διαβάσω όμως. Πάντως σε Astra 1.8 και στο Forester που έχω, ατμοσφαιρικά πάντα, με ΒΡ και SHELL 100αρα, έβλεπα και βλέπω διαφορά. Μιλάω για τις ίδιες διαδρομές με, κατά το δυνατόν, ίδια οδήγηση- ταχύτητα (μωτ) η κατανάλωση έχει διαφορά, οπότε μιλάμε για καλύτερη απόδοση. Και αυτό όχι με το 1ο γέμισμα, αλλά με χρήση της "καλής" βενζίνης για 2-3 χιλιάδες χλμ. Επίσης μεγάλη διαφορά στην κατάσταση του φίλτρου βενζίνης, όταν έβαζα τέτοια καύσιμα σε σχέση με τώρα τελευταία που πήγαν οι τιμές στα ύψη.... Στο τουρμπάτο του αδερφού μου (Impreza STi) η διαφορές είναι χαοτικές υπέρ της 100αρας, ελέω τούρμπο, πιέσεων κλπ... Η λογική (μου) εξηγεί το γεγονός ένεκα των καλύτερων πρόσθετων που έχουν οι ακριβές βενζίνες και επιπλέον λόγω αλλαγής ρυθμίσεων από τον εγκέφαλο (προανάφλεξη κλπ), όταν ο αισθητήρας διαβάζει υψηλής αντικροτικότητας καύσιμο. Για αυτό και η BMW αναφέρει ελάχιστη ή αισθητή πτώση απόδοσης μεταξύ 98, 95 και 91 οκτανίων. Αλλάζουν οι παράμετροι λειτουργίας του κινητήρα. Πάντως θα το διαβάσω, τίποτα δεν είναι απόλυτο.
|