27-06-2011, 10:58
|
|
Senior Member
|
|
Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3
|
|
Απάντηση: Γ@μ@ την ΔΕΗ μου και γ@μ@ τις διακοπές της
Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από kriti manoysos
Απλα θα σου πω οτι αυτη την στιγμη δεν μας συμφερει σαν Ελληνες να φυγει η Δεη απο τα χερια του ΚΡΑΤΟΥΣ.
Ενα απλο παραδειγμα θα σας πω οταν εδω στην Κρητη εχουμε κοστος παραγωγης 0,90λεπτα/kwh και πληρωνουμε 0.12λεπτα/kwh (αυτο ισχύει σε πολλά νησιά λογου καυσιμου Μαζουτ/diesel).ποιος ιδιωτης θα αφήσει τις Ιδιες τιμες!!!!!!!!Απλα κανενας..........
|
με συγχωρεις συναδελφε αλλα αυτα ειναι υπολογισμοι με τα σημερινα απηρχαιωμενα συστηματα της ΔΕΗ, τα οποια συστηματα η ΓΕΝΟΠ δεν αφηνει να εκσυγχρονισθουν δια ευνοητους δια αυτους λογους!!!
Οι μισθοι και τα παραμαγαζα μεσα σε αυτην ειναι η αλλη αιτια!
Στο παραθετομενο εγγραφο της ΕΕ γραφει: Greece € 0.1282 - Greece € 0.1483'' οπερ και σημαινει κοστος ανα Kwh απο € 0.1282 εως € 0.1483, τιμες πανακριβες για εργαζομενους των 700ε (χθες) και ανεργους! Τις ιδιες και φτηνοτερες τιμες εχει και η παμπλουτη Φινλανδια (Finland € 0.1455 Finland € 0.1272)!!! Σημειωσε δε οτι, σχεδον ολες οι χωρες που παραθετεις εχουν μεν αριθμητικα ακριβοτερο τιμολογιο αλλα εχουν και προγραμματα επιδοτησεως των ιδιων των τιμολογιων οταν προκειται για ανεργους και συνταξιουχους που φτανουν μεχρι την δωρεαν παροχη ρευματος σε μακροχρονια κι εκτος ταμειων ανεργειας ανεργους! ΑΥΤΟ απο μονο του δικαιολογει το αυξημενο τιμολογιο τους!!!
Ο ΟΤΕ πριν χρονια ειχε τηλεφωνικα κεντρα (αναλογικα) τα οποια απαιτουσαν, το καθενα, 15 ανθρωπους να τα δουλεψουν, σημερα ενα τηλεφωνικο κεντρο ειναι στο μεγεθος κουτιου απο τσιγαρα και δεν απαιτει κανεναν υπαλληλο ουτε για να το δουλεψει ουτε για να το ελεγξει αφου οι εργασιες αυτες γινονται απο μακρια με soft ware!! Ετσι ο ΟΤΕ, εδω και χρονια, δεν κανει καμια αυξηση στα τιμολογια του, μαλιστα θα μπορουσε να ειναι και φτηνοτερος ακομα (εκρεμει αιτηση του στην Ανεξαρτητη Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείου), αλλα σε μια τετοια περιπτωση θα ''εσβηναν'' επαγγελματικα ολοι οι άλλοι ιδιωτες παροχοι αφηνοντας στον δρομο χιλιαδες ανεργους!
Στην ΔΕΗ, το συστημα παραγωγης ειναι πεπαλαιωμενο με αποτελεσμα το ακριβο κοστος παραγωγης ανα Kwh. Οι εργαζομενοι σε αυτην ακριβα αμοιβομενοι (http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=80&aid=338009&cid=122), σε καποιες περιπτωσεις μαλιστα με μισθους 20,000ε τον μηνα και συστημενες απο εργαζομενους της εταιρειες διανομης και διαχειρησης ολων των κινητων τηλεφωνων της ΔΕΗ, διακοπες γιαυτους και τις οικογενειες τους κ.α. (http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=248119&cid=4),
παρανομες επιχορηγησεις επι σειρα ετων (Zougla online - Στο απυρόβλητο η Καμόρα της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ), κ.λ.π.!!
ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ εκτοξευουν το κοστος της Kwh στα 0,90 λεπτα αλλα εμεις πληρωνουμε μονον 0,12!!! Τα επιπλεον 0,78 λεπτα που ΔΕΝ πληρωνουμε απο που βρισκονται??? Μαλλον απο δανεισμο της χωρας!!!!
Και γιατι 0,90 ανα kwh οταν μαλιστα εχουμε τσαμπα την πρωτη υλη δηλαδη τον λιγνιτη? Διοτι πολυ απλα πρέπει να περνανε καλα ολοι αυτοι που αναφερονται στις παραπανω παραθεσεις!
Και γιατι στα νησια να χρησιμοποιειται πετρελαιο για παραγωγη ενεργειας? Τοσος αερας δεν φτανει???? Φτανει και παραφτανει, αλλα οταν ο Δ/νων Συμβουλος της ΔΕΗ Αθανασοπουλος επι ΝΔ εβαλε το θεμα επι ταπητος ο Φωτοπουλος και οι περιξ αυτον (συνδικαλιστες και πολιτικοι του ΠΑΣΟΚ) πεσανε να τον φανε!!!
Μαλιστα στην Σκυρο, νησι με ΜΕΓΑ προβλημα ηλεκτροδοτησης απο Κυμη και με πολυωρες διακοπες ρευματος, οταν πριν μερικα χρονια εγκατασταθηκε ανεμογεννητρια που θα κλαυπτε στο 130% τις αναγκες του νησιου σε ηλεκτρικο καποιοι, ενα βραδυ, πηγαν και την εριξαν!!!!!!!!!!!!!!
Γιατι αραγε???
Εγω, και νομιζω κι αλλοι Ελληνες, δεν θελω να ταιζω - με δανεισμο της χωρας μου τον οποιο πληρωνω εγω - τους καρεκλοκενταυρους της ΓΕΝΟΠ με δελεαρ το φτηνο τιμολογιο διοτι εν τελει δεν ειναι φτηνο!!!! ειναι φτηνο σε εμενα σαν νουμερο στον λογαριασμο μου αλλα πανακριβο στην φορολογικη μου δηλωση αφου φορολογουμαι και για τις λουσατες διακοπες, τους τρελους μισθους και τα παραμαγαζα των συνδικαλιστων της ΓΕΝΟΠ....αρα πανακριβη η Kwh!!!
Τα μονοπωλια αγαπητε Συναδελφε ειναι η καταρα της οποιασδηποτε οικονομιας εν αντιθεση με τον ανταγωνισμο οπου εκει τα τιμολογια πεφτουν οπως στον ΟΤΕ! Διοτι πολυ απλα ο εκσυχρονισμος των εργοστασιων απαιτει λιγοτερο προσωπικο το οποιο οταν συνταξιοδοτειται δεν αντικαθιστανται καταστωντας το κοστος παραγωγης ανα μοναδα προιοντος πολυ μα παρα πολυ φτηνοτερο!!!
Last edited by GeorgeP; 27-06-2011 at 11:07.
|