View Single Post
  #15  
Παλιό 08-07-2011, 20:39
Mike_ Ο/Η Mike_ βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: May 2011
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Μoto: R1200GS (2011)
Μηνύματα: 208
Προεπιλογή Απάντηση: Σπήλαιο Δυρού

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από lefteris-kal Εμφάνιση μηνυμάτων
Τό Σάββατο 2-7-11 πήρα τον γιό μου και πήγαμε γρήγορη εκδρομή στα σπήλαια του Δυρού στην Μεσσηνία.
Για να σας κατατοπήσω, βρίσκονται 12 χλμ μετά την Αρεόπολη.
Ξεκινήσαμε από Καλαμάτα, πρώτη στάση Οίτυλο για αναψυκτικό και ξεκούραση και μετά κατευθείαν στο σπήλαιο. Μέσα στην Αρεόπολη υπάρχουν κατατοπιστικές πινακίδες για τους επισκέπτες.
το σπήλαιο, που λέγεται και σπήλαιο Βλυχάδας, έιναι από τα ωραιότερα των Βαλκανίων, 1300 μέτρα ξενάγησης γίνονται σε βάρκα και 300 μέτρα με τα πόδια.
προσπάθησα να βγάλω φωτό μέσα στο σπήλαιο, αλλά λόγω του χαμηλού φωτισμού , της κίνησης της βάρκας και της ποιότητας της μηχανής μου οι φωτό δεν βγήκαν καλές.
Στην επιστροφή σταματήσαμε για φαγητό στην Στούπα χαζεύοντας ένα τορνουά beach volley δίπλα από την ταβέρνα.
Απόσταση Καλαμάτα- σπήλαιο 90 χλμ, φανταστική άγρια διαδρομή στην Μεσσηνιακή μάνη, με ωραία στροφιλίκια και φόντο τον Μεσσηνιακό κόλπο.Στην περιοχή του σπηλαίου υπάρχει η δυνατότητα για μπάνιο σε κρυστάλλινα νερά.
Υπέροχα τα μέρη μας! Όποιος πάει προς τα εκεί να μην ξεχάσει να επισκεφτεί το Νεολιθικό Μουσείο του Διρού
και την παραλία του χωριού μου
Attached Images
File Type: jpg DSCF0094.jpg (96.4 KB, 10 views)
Reply With Quote