View Single Post
Παλιό 12-07-2011, 20:24
Gemat Ο/Η Gemat βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2009
Περιοχή: Μυτιληνη
Μoto: Honda XL1000VA Varadero 2007
Προεπιλογή Απάντηση: Οδύσσεια Xenon-LAMPF!-CANBus!!!

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από victorakos Εμφάνιση μηνυμάτων
Έτσι μου έρχεται να βάψω το GS μπλε και να το ρίξω στον Θερμαϊκό.

Πιθανές λύσεις:
1. Τα βγάζω τελείως και μένω με τα πυρακτώσεως(είναι ψιλοάθλια).
2. Τα αφήνω ως έχουν και ανάβω λαμπάδα κάθε φορά που φιλοτιμούνται να άναψουν τα ξένον ύστερα από 30χλμ διαδρομής(και αν...), διακινδυνεύοντας να κινούμαι χωρίς κεντρικά φώτα για αυτό το διάστημα.
3. Παίρνω ρεύμα κατευθείαν από την μπαταρία με κάποιου είδους πατέντα, αλλά δημιουργούνται άλλα προβλήματα(πώς θα ανάβουν με το άναμμα της μηχανής και θα σβήνουν με το σβήσιμο)
4. Κάνω τη μαγική λύση(που δεν υπάρχει βέβαια), που θα μου προτείνει κάποιο τσακάλι από το forum, οπότε και του κάνω το τραπέζι και ανακηρύσσεται ευεργέτης.

Όπως καταλαβαίνετε μιλάμε για ιδιαίτερη κατάσταση που απαιτεί και τα ανάλογα μέτρα.

Ξέρετε κανένα "γάτο" ηλεκτρολόγο στην Θεσσαλονίκη;
Εχω μια παρομοια προταση! Βαψε τα XENON μπλε και πεταξε τα στη θαλασσα!

Περα της πλακας, προτεινω να παρεις ρευμα απο τη μπαταρια με ενα καλωδιο που θα περνα απο ενα ρελε που θα ενεργοποιειται απο καποιο μερος του κυκλωματος των φωτων. Επισης το συγκεκριμενο καλωδιο θα διακοπτεται και απο ενα διακοπτη ωστε να αναβοσβηνεις τα φωτα κατα βουληση.

Να σημειωθει βεβαια οτι κατα τη ταπεινη μου αποψη τα ξενον ΔΕΝ αποδιδουν καλυτερο φωτισμο σε σχεση με τους λαμπτηρες που το φαναρι σχεδιαστηκε να λειτουργει!
Reply With Quote