View Single Post
Παλιό 20-06-2009, 23:32
gemara Ο/Η gemara βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Γλυφάδα
Μoto: [Piaggio Vespa P150X] [R26 '56] [R51/3 '54] [R60/2 '66] [R69S '61] [R1200GS]
Προεπιλογή Απάντηση: Η Μαύρη Καλλονή

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από vtheo Εμφάνιση μηνυμάτων
Φοβερή μοτοσυκλέτα φίλε!Υπάρχουν πολλές μοτοσυκλέτες που μπορείς να ταξιδέψεις σήμερα σε πολλά μέρη, η μαγεία όμως της καλής σου είναι ότι σε ταξιδεύει σε άλλες επόχες!Να τη χαίρεσε!
Φίλε vtheo σ' ευχαριστώ και όπως τα λες ακριβώς είναι!

Ανεβαίνω πάνω της και αμέσως αλλάζουν όλα τριγύρω μου, γίνονται ασπρόμαυρα και ωραία.

Κατεβαίνω στο κέντρο της Αθήνας και συνειδητοποιώ το άγχος και την τρέλα των υπόλοιπων συναδέρφων που πάνε σαν αφηνιασμένοι με τις μηχανάρες τους από φανάρι σε φανάρι (όπως πάω και γω άλλωστε όταν οδηγώ σύγχρονη μηχανή) μαρσάρουν κι εκνευρίζονται όταν ο μπροστινός που κάνει σφήνα ανάμεσα στ' αμάξια πάει αργότερα απ' αυτούς...

Σκέφτομαι τους δρόμους και την κυκλοφορία πως ήταν όταν πρωτοκυκλοφόρησε αυτή η μηχανή και τις συνθήκες που επικρατούσαν. Άμα ήξεραν οι παππούδες μας πως είναι η κατάσταση σήμερα θα το απολάμβαναν 3 φορές τότε...

Με περνάνε τα παπάκια με τις θορυβώδεις εξατμίσεις, τα ZΖRΧXGSXR και δε συμμαζεύεται σαν σίφουνες με τις ξεκράνωτες συνεπιβάτιδες κοπελιές και το βρακάκι τους το κόκκινο να βγαίνει πάνω απ' το μίνι (δε' ν' κακό αυτό...), και μόλις απομακρυνθούν ξανακούω και απολαμβάνω το σχεδόν αθόρυβο "πλοπ - πλοπ" που κάνει αυτός ο κινητήρας σχεδιασμένος πριν από 70 χρόνια και μετράω τις στροφές του με τ' αυτί μου...

Βγαίνω εκτός πόλης και πάλι νιώθω μόνος μου στην άκρη του δρόμου που πηγαίνω, σε σχεδόν απόλυτη επαφή με τη φύση.
Εκεί καταλαβαίνεις την ομορφιά του μοτοσυκλετισμού, απολαμβάνεις την πραγματική μοτοσυκλέτα και θαυμάζεις την επινόηση που είχαν κάποιοι Μηχανικοί πριν δεκάδες χρόνια. Σε ταξιδεύει όντως σε άλλες εποχές.

Reply With Quote