Θέμα
:
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2009-ΓΑΛΛΙΑ-ΙΣΠΑΝΙΑ
View Single Post
#
5
24-07-2011, 19:10
Magelanos
Senior Member
Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2010
Περιοχή: Athina
Μoto: Κ1200S
Μηνύματα: 846
Απάντηση: ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2009-ΓΑΛΛΙΑ-ΙΣΠΑΝΙΑ
4-8-09- ΤΡΙΤΗ: Ο τελικός προορισμός για σήμερα θα είναι η πόλη (Amiens-Γαλλία) 381χιλ... Ξεκινώ με τον Α21-Ε21 μέχρι την πόλη (Toul-Γαλλία), και αλλάζω σε Ν4. Είναι όλο αυτοκινητόδρομος με διόδια. Σε σχέση με εμάς οι αυτοκινητόδρομοι είναι με μπλε χρώμα οι πινακίδες, και με πράσινο οι δευτερεύοντες.
Θα χρειαστώ μόλις δυο ώρες για 188χιλ μέχρι την πόλη (Reims-Γαλλία) όπου και μπαίνω στο κέντρο της για τον καθεδρικό ναό.
Είναι το σύμβολο της πόλης και ένα πραγματικό αριστούργημα. Εδω γίνονταν οι στέψεις των Γάλλων Βασιλέων.. Έχει ενταχτεί στον κατάλογο της (ΟΥΝΕΣΚΟ το 1991)...
Αφού έβγαλα τις απαραίτητες φωτογραφίες και αγόρασα αναμνηστικά, βγήκα στον Ν4 για αλλά τόσα χιλιόμετρα περίπου για να φτάσω στην (Amiens-Γαλλία). Είναι αρκετά νωρίς και δεν βιάζομαι καθόλου. Βγάζω το GPS και βρίσκομαι έξω από το ξενοδοχείο Ibis. κλείνω για μια βραδιά και την πέφτω για ύπνο για λίγες ώρες. Κατά της 19:00 το απογευματάκι με το πάσο μου βγαίνω να γνωρίσω την πόλη αλλά και να βρω κάπου να φάω.
Πρώτη στάση και σημαντική είναι στον μεγαλύτερο Καθεδρικό Ναό (Notre Dame) της Γαλλίας. Είναι ένα από τα σημαντικότερα αριστουργήματα, της γοτθικής αρχιτεκτονικής.
Χτίσθηκε μεταξύ του 1220 και 1288 και ολοκληρώθηκε οριστικά στο δεύτερο μισό το 14ου αιώνα. (ΟΥΝΕΣΚΟ το 1981) χρησιμοποιήθηκε και σαν πρότυπο για τον καθεδρικό της Κολωνίας στην Γερμανία.
Μετά από εδώ κατέληξα στο καλύτερο σημείο της πόλης για μένα…με παλιά σπίτια και αρκετά μαγαζιά για φαγητό και καφέ δίπλα σε υδάτινο κανάλι. Με αρκετά υδάτινα κανάλια που τροφοδοτούνται από τα νερά των ποταμών (Somme και Avre) το σκηνικό της πόλης είναι φανταστικό.
Έτσι κ’εγω διάλεξα ένα εστιατόριο δίπλα σε κανάλι με πανέμορφη θέα.. είχα μαγευτεί από την πόλη, πραγματικά από τις ωραιότερες εμπειρίες….
Magelanos
Εμφάνιση Δημόσιου Προφίλ
Αναζήτηση μηνυμάτων από τον(ην): Magelanos