View Single Post
Παλιό 25-07-2011, 09:58
ΑΝΤΩΝΗΣ Ο/Η ΑΝΤΩΝΗΣ βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2009
Περιοχή: χιος
Μoto: R1200GS 2010
Προεπιλογή Απάντηση: Ημερολόγιο ταξιδίου σε Highlands - Ireland!

Καλησπέρα
Έκανα αυτό το ταξίδι το 2001.θα προσπαθήσω να σου πω κάποια πράγματα που μου έκαναν εντύπωση και μου άρεσαν πολύ.
Όλοι γνωρίζουμε για την ομορφιά της Ελβετίας. Αλλά και τα χωριά της νοτιάς Γαλλίας είναι εξίσου όμορφα. Δυστυχώς δεν γνωρίζαμε την γλωσσά και χάσαμε πολλές λεπτομέρειες. Θα σου πρότεινα να μην πας Παρίσι. Έχει παρά πολύ κίνηση και θα χάσετε χρόνο άσκοπα. Επίσης τα διόδια στην Γαλλία είναι αρκετά ακριβά Βέβαια οι δρόμοι να τους χαρείς στο όριο. Στο Calais-Dover πήγα με hovercraft. Ήταν φοβερή η αίσθηση της δύναμης των κινητήρων και η μυρωδιά της κηροζίνης,(τα καθίσματα ήταν μπάκετ).Την επιστροφή την κάναμε με το euro tunnel. Τεράστιο τρένο όπως θα γνωρίζεις. Να πας οπωσδήποτε στο κάστρο του Εδιμβούργου. Νομίζω το ονομάζουν «Αθηνά του βορρά.». Η Γλασκόβη είναι μια μεγάλη πανεπιστημιούπολη. Κατά τη γνώμη μου δεν έχει κάτι ενδιαφέρον. Τα ξέρεις για την Σκωτία για τα χωριά και τους δρόμους. Όλες οι παμπ είναι πολύ ωραίες με μεγάλη ποικιλία σε μπύρες. Εμένα μου αρέσουν οι φάροι και πήγα στο cape wrath. Στην Ιρλανδία οι άνθρωποι είναι πολύ ευγενικοί. Έχει παρά πολύ πράσινο. Αξίζει να επισκεφθείτε ένα distillery για ουίσκι. Έχει στο Isle of Sky και στην Ιρλανδία. Αν δεν έχετε ήδη κανονίσει για την διαμονή σας να σε ενημερώσω ότι όλα τα B& B είναι πολύ καθαρά και σε καλές τιμές. Προσοχή στις κάμερες ταχύτητας της τροχαίας, είναι πολύ αυστηροί. Αυτά τα λίγα .
Εγώ αυτό το καλοκαίρι μαζί με άλλη μία μηχανή θα πάμε Σλοβενία , Αυστρία , Γερμανία, Ιταλία.
Σας εύχομαι καλά και ασφαλή χιλιόμετρα.
Reply With Quote