Μια και είπες για το 800GS (που μου αρέσει πολύ).
Ένα πρόβλημα είχα με το Dakar (εντάξει μιλάμε για 50 άλογα)... Τα πιο χωμάτινα 650άρια μου έριχναν και ακόμα και τα mega scooter μπορούσε να τύχει.
Αυτά τα "θεματάκια" λύθηκαν. Ξέρω ότι δεν έχω sport μηχανή (όχι ότι περί τα τριάμιση δεύτερα 0-100 είναι και κάνα χάλι), αλλά οκ θέλω να είμαι σε αξιοπρεπές επίπεδο.
Από σπορτάδες έχω σημειώσει δυο βουβά σχόλια τα τελευταία χρόνια:
1) 1000άρι δεκαετίας (καλά και το δικό μου 5ετίας είναι - πράγμα που ξεχνάμε καμιά φορά γιατί πράγματι η BMW φτιάχνει κάτι που κρατάει χρόνια την υψηλή του θέση), έστριβε γρήγορα μια καμπή (πλαγιασμένος κλπ.)... όχι τόσο γρήγορα όμως που να μην τον περάσει από την εξωτερική με +40 (!) το GS (σχεδόν τελική). Μόλις πέρασα κούνησε το κεφάλι του με ΑΠΟδοκιμασία. Δεν παρεξήγησα γιατί κατάλαβα. Κατάλαβα αυτό που δεν ήξερε... ότι το έκανα με απόλυτο έλεγχο και ασφάλεια. Στα δικά του όρια ήταν extreme αυτό που έκανα γιατί εκείνος (λογικά περισσότερο ο ίδιος και λιγότερο η μηχανή του φυσικά) ήταν ήδη κοντά στο όριο του. Φυσικά δεν διεκδικώ δάφνες "χερά" (γιατί απλά δεν είμαι), αλλά ένας λόγος που έχω αυτό που έχω, είναι ότι η μηχανή αυτή σε βελτιώνει. Είναι ένας από τους λόγους που λέω ότι πολλοί που την πουλάνε απλά ποτέ δεν την κατάλαβαν.
2) Αυτοσχέδια κοντρίτσα με άλλο 1000άρι sport. Ναι το παραδέχομαι. Φυσικά 1000άρι vs. GS = μια γκαζιά του 1000αριού sport αρκεί για να μείνει το GS 20 μέτρα πίσω. Όμως εκμεταλλευόμενος την ευελιξία (εκεί τους τρελαίνεις) του GS και την ικανότητα του στις στροφές, ποτέ δεν μου έφυγε. Το κάναμε αυτό 4-5 λεπτά και στο τέλος ο ακομπλεξάριστος αναβάτης του μου έκανε ένα thumbs up (όχι δεν ήταν το μεσαίο δάχτυλο το πρόσεξα

)... του ανταπέδωσα με μια κορνίτσα και πήγαμε στο δρόμο μας.
Disclaimer: Δεν συνιστώ σε κανέναν να κάνει τις χαζομάρες μου, ούτε έχω καμιά ευθύνη αν τις κάνει και δεν του βγουν όπως περίμενε.