View Single Post
  #1  
Παλιό 28-07-2011, 10:16
gemara Ο/Η gemara βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Γλυφάδα
Μoto: [Piaggio Vespa P150X] [R26 '56] [R51/3 '54] [R60/2 '66] [R69S '61] [R1200GS]
Μηνύματα: 5,006
Προεπιλογή Automatic Identification System, τώρα και στο κινητό!

Όσοι ασχολείστε με τα θαλασσινά και εννοώ τα ναυτιλιακά, όχι τις αστακομακαρονάδες, θα έχετε υπόψη σας το AIS, Automatic Identification System.

Είναι ένα σύστημα αυτόματης παρακολούθησης του ίχνους των πλοίων για αναγνώριση και εντοπισμό τους από άλλα πλοία ή από σταθμούς ξηράς.

Ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός (ΙΜΟ) το έχει καθιερώσει υποχρεωτικά για όλα τα επιβατηγά πλοία και σε πλήθος άλλων περιπτώσεων, πχ όλα τα σκάψη αναψυχής άνω των 300 τόνων.

Στο ίντερνετ μπορεί ο καθένας μας πλέον να κάνει χρήση του συστήματος αυτού από τη διεύθυνση Live Ships Map - AIS - Vessel Traffic and Positions

Στη σελίδα αυτή κάτω αριστερά θα βρείτε και το banner για την εφαρμογή στο iphone. Η απλή έκδοση κατεβαίνει δωρεάν.

Στη φωτογραφία βλέπετε ένα φραπεδάκι στην Ερμούπολη της Σύρου, το "Νήσος Μύκονος" να πρυμοδετεί και την ίδια στιγμή το Marine Traffic να το δείχνει σε πραγματικό χρόνο, στην θέση που είναι. Μην σαν μπερδεύει η εικόνα του κινητού που δείχνει όντως ένα μεγάλο πλοίο πρυμοδετημένο εκεί, γιατί είναι η "κονσέρβα" στάνταρ φωτογραφία του Google Earth. Το "Νήσος Μύκονος" φαίνεται σαν τη μπλε κουκίδα.

Reply With Quote