View Single Post
  #23  
Παλιό 28-07-2011, 11:23
cbak Ο/Η cbak βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2010
Περιοχή: Αθήνα
Μoto: R1200GS (10/2008)
Μηνύματα: 77
Προεπιλογή Απάντηση: καρε ... του δίσκου

καλημέρα σ' όλους

χθες πήγα από μάστορα μου και έχω να σας πω τα ακόλουθα:

1. κατά τη γνώμη του δε χρειάζεται να ανοίξουμε το μηχανάκι. δεν υπάρχει κάτι και όλα ακούγονται φυσιολογικά. μου είπε ότι τα δυο ρουλεμάν στον pd (πρώτο και τελευταίο) χτυπάνε και καμία φορά φθείρονται. αν τυχόν το ανοίξουμε και βρεθούν φθαρμένα θα ζητήσουμε να καλυφτούν από BMW, αλλα δε νομίζει.
2. ο θόρυβος δεν θα μεγαλώσει μου είπε και ότι οφείλεται στις ζεστές μέρες!
3. στο μηχανάκι έχουμε 2 θορύβους. ο πρώτος και καθόλου ανησυχητικός είναι από τα τζόγο στο καρέ του δίσκου. Ο δεύτερος ο οποίος δεν δημιουργείται πάντα και καμία φορά είναι σχετικά εντονος και ακούγεται σαν κέρμα να χτυπάει προέρχεται από την ταλάντωση που κάνει ο άξονας μέσα στο σασμάν εξαιτίας του τζόγου στο καρέ του δίσκου. μού είπε ότι όλα λειτουργούν στην εργοστασιακή ανοχή τους. Ό δευτερος θόρυβος δεν ακούγεται πάντα γιατι συντονίζει καλά το καρέ του άξονα με το καρέ του δίκου.
4. Αν είχαν χαλάσει τα ρουλεμαν θα χαλάγανε τον κόσμο απο το θόρυβο.
5. το ρώτησα αν η ταλάντωση απο το καρέ του δίσκου δημιουργήσει πρόβλημα μέσα στο σασμάν και μου είπε όχι.
6. Τσέκαρε το δίσκο για πατινάρισμα και δεν πατινάρει. μου είπε, και νομίζω εύστοχα, ότι αν το ανοίξουμε και δούμε ελάχιστα φαγωμένο το δίσκο θα μπω στο τρυπάκι να αλλάζω και δίσκο (και όλα τα άλλα). Να το αφήσω και να το ξανά ανοίξω σε 10- 20000 χλμ δε λέει.
7. Επίσης τον είχα ρωτήσει για τα ραγίσματα που κάνει ένα άλλο ενδιάμεσο ρουλεμάν στον άξονα και μου είπε ότι ακόμα και ραγισμένο δουλεύει το ίδιο και ότι αν ραγίσει θα σπάσει και σχετικά γρήγορα και θα το καταλάβουμε.
8. όσο για την ασφάλεια μου είπε ότι αν έχουν φθαρεί μέταλλα κτλ. όλα πάνε και κολλάνε στο μαγνήτη που υπάρχει και δεν δημιουργείται πρόβλημα.

συμπέρασμα: το αφήνω προς το παρόν και από Σεπτέμβριο το ξανά βλέπω! συνεχίζω και το παρακολουθώ ....

τι λέτε?
Reply With Quote