View Single Post
Παλιό 24-06-2009, 03:14
panGS Ο/Η panGS βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2009
Περιοχή: Αθήνα
Μoto: R 1200 GS
Προεπιλογή Απάντηση: Τοποθέτηση ΤΙΒΟ - Παροχή ρεύματος

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από billy_bmw Εμφάνιση μηνυμάτων
Το Mio P350/550 τροφοδοτείται μέσω αντάπτορα αναπτήρα (με ενσωματωμένο μετασχηματιστή 12V-6v) σε ακροφύσιο USB...το ΤΙΒΟ έχει άλλου είδους παροχή όπως προείπαμε και δεν είναι δυνατή η παροχή μέσω USB όταν είναι συνδεδεμένο στη βάση του.

Τα φις που αναφερόμαστε ως "κίτρινο καλώδιο" παίρνει την παροχή ρεύματος απο το Can-Bus(γι'αυτό και η διακοπή απο το κλειδί και ο έλεγχος απο το ZFE χωρίς να μεσολαβούν ασφάλειες)και όχι απο αναπτήρα ή κατευθείαν απο την μπαταρία .Υπάρχει σε καλώδιο με τετράγωνο(οβάλ) ακροφύσιο κάτω απο το λαιμό της ΜΟΤΟ σε GS και αλλού μπροστά απο την μπαταρία(π.χ Κ1200S) κ.ο.κ

Billy συγνώμη αλλά μου δημιουργήθηκαν οι εξής απορίες :

α) Δηλαδή αν πάρεις ρεύμα από τον αναπτήρα που υπάρχει στα αριστερά της μοτο, δεν κλείνει όταν γυρίσεις το κλειδί ? Λογικά σταματά την παροχή εφόσον και αυτός παίρνει ρεύμα από το Can-Bus.

β) Το καλώδιο του ΤΙΒΟ έχει πάνω του ασφάλειες, αν κάνεις την ένωση όπως λες, από το ακροφύσιο, απλά τις κόβεις ?

γ) Εγώ λέω να συνδέσω έναν αντάπτορα με το ακροφύσιο, και με αντάπτορα το ΤΙΒΟ (αρσενικό-θηλυκό δηλαδή).
Αυτό θέλω να το κάνω για να μπορώ να το δουλεύω και με την μπαταρία του...

Σε ζάλισα με τις ερωτήσεις φιλαράκι.....αλλά βρήκα άνθρωπο που ξέρει...

Reply With Quote