Θέμα: Λαδάκια;
View Single Post
Παλιό 01-08-2011, 12:49
ALX Ο/Η ALX βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2009
Περιοχή: Αθήνα
Μoto: BMW R1150GS
Προεπιλογή Απάντηση: Λαδάκια;

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από CPretenteriS Εμφάνιση μηνυμάτων
Aral Multielastic φορούσα ακριβώς πριν (ορυκτέλαιο) και castrol πιο πριν... άρα γνωρίζω περί καταναλώσεων λαδιού.

Οι καταναλώσεις που περιγράφεις είναι εξωπραγματικές... εγώ στη χειρότερη περίπτωση έκαψα 500ml / 5000km και με το ARAL και με το Castrol.
Υπενθυμίζω... μιλάω για το 1150 που εκ των πραγμάτων καίει περισσότερο λάδι από το 1200. Μην μπερδεύεσαι.
Εξωπραγματική κατανάλωση μου φάνηκε και μένα (είπαμε... μέχρι που έβαλα στο μυαλό μου ότι έπαθα ζημιά σε τσιμουχάκια βαλβίδων, ή κόλλησε κάποιο από τα ελατήρια πιστονιού)
Βέβαια από την άλλη, σκέφτηκα πως θα ήταν τρελή σύμπτωση να συνέβη τέτοια ζημιά ταυτόχρονα με την αλλαγή λαδιών, κι έτσι δεν έκανα τίποτα. Απλά περίμενα να περάσουν τα 5000χιλ και να ξανακάνω αλλαγή με άλλο λάδι για να δω. Και τελικά είχα δίκιο. Μόλις αλλάχτηκαν τα λάδια με Torco, η κατανάλωση επέστρεψε στα κανονικά επίπεδα που έχω συνηθίσει τόσα χρόνια. (Δεν υπάρχει λόγος να πω ψέματα. Δεν είμαι ούτε μέτοχος σε λαδοεταιρία για να κατηγορώ κάποια άλλη, ούτε μου αρέσει να λέω πράγματα που δεν στέκουν. Αυτό διαπίστωσα με το Castrol, αυτό λέω. Και δεν είμαι ο μόνος.... μου το έχουν πει αυτό κι άλλοι με 1150!)

Επίσης, έχω πάψει να εμπιστεύομαι αυτά που λέει η BMW αναλόγως των συμφωνιών που κάνει (σε πολλά θέματα) Εμένα πχ το μάνουαλ λέει aral. Αν τώρα η BMW έκανε συμφωνία με την agip, την motul ή την castrol, ή την δεν ξέρω 'γω ποια, κι αν τώρα προτείνει ημί-συνθετικά, δεν θα κάνω αυτό που λέει, γιατί μικρή σχέση θα έχει με την πραγματική απόδοση του λαδιού που προτείνει σε σχέση με ένα άλλο που έχω δει με τα μάτια μου πόσο καλό ή πόσο κακό είναι. Δεν μπορεί δηλαδή πριν ένα χρόνο να δίνει οδηγίες στα συνεργεία της να βάζουν απλό ορυκτέλαιο και τώρα να δίνει οδηγίες να βάζουν ημίσυνθετικό! (αυτοί άλλαξαν την συμφωνία τους με την λαδοεταιρία... εγώ έχω ακόμα το ίδιο μοτέρ που είχα όμως! )
Reply With Quote