View Single Post
Παλιό 02-08-2011, 16:03
ALX Ο/Η ALX βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2009
Περιοχή: Αθήνα
Μoto: BMW R1150GS
Προεπιλογή Απάντηση: Είπανε ότι τα έφτιαξαν τα 1200άρια

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από evanslam Εμφάνιση μηνυμάτων
Μπορει πολλοι να καυχιόνται για την σχετική αξιοπιστία του 1150 εναντι του 1200. Ισως κάπου να έχουν δίκιο. Αλλά πάλι το φαινόμενο μάλλον είναι θέμα στατιστικών κυρίως!
Αν συγκριθει ο αριθμός των 1150 κατόχων με των κατόχων που έχουν 1200 απο το 2004 και έπειτα και ακόμα θα προσθεθούν και άλλοι πολλοι μέχρι να σταματατήσει η παραγωγή του, τότε εύκολα μπορεί να καταλάβει κανεις πως τα αρκετά περιστατίκα με διάφορες βλάβες είναι λογικά ανάλογα με το αριθμό των κατόχων.
Απο την αλλη όντως υπάρχουν κάποια θέματα όπως π.χ. με την ESA που η μαμά ακόμα επιμένει να μην προβεί σε κάποια ανάκληση (προφανώς λόγω υψηλού κόστους). Δεν μου έχει τύχει ESA ακόμα αλλά φυσικά και φοβάμαι μήπως μου τύχει εντός ή εκτός εγγυησης και καλής θέλησης με τόσα που ακούω. Διότι είναι και ενα πραγμα που αν σου τυχει στο ταξίδι απλά σου το χαλάει.
Απο εκεί και έπειτα ποτε δεν το ζήλεψα το 1150 με όλο το σεβασμό βεβαίως για τον πρόγονο, αλλά το 1200 με το που βγήκε και το χάζευα και θαυμαζα με τις ώρες απο τη συνοδεία της φλόγας του 2004 σε όλη την Ελλάδα και είχα βάλει σκοπό απο τότε κάποτε να το αποκτήσω.
Επίσης μια μεγάλη διαφορά μεταξυ τους είναι και το βάρος που για πολλούς λειτουργεί καταλυτικά.

Δυστυχώς φίλε μου, όσο και να θέλεις να το δεις έτσι για να παρηγορηθείς , δεν στέκει αυτό που λες και θα στο εξηγήσω γιατί.

Έχεις δει/μάθει για πολλά 1150 με σοβαρό πρόβλημα στο διαφορικό μέσα σε λίγες χιλιάδες χιλιόμετρα? Εγώ ποτέ και κανένα (Αντιθέτως σε 1200άρια πάααααρα πολλά κι ακόμα μετά από τόσα χρόνια συνεχίζουν)
Έχεις μάθει για πολλά 1150 για πρόβλημα σε άξονα μέσα σε λίγες χιλιάδες χιλιόμετρα? Εγώ για κανένα. Για 1200 όμως.... πάρα πολλά κι ακόμα συνεχίζουν.
Έχεις μάθει για πολλά 1150 με πρόβλημα σε δίσκο/πλατό μέσα σε λίγες χιλιάδες χιλιόμετρα? Εγώ όχι. Σε 1200 όμως πολλά.
Να πω και για τρόμπα/ρελέ βενζίνης? Θα πάει πολύ μακρυά η βαλίτσα.... άστο καλύτερα. Να πω για τα φρένα με το σέβρο και το κρέμασμα του ηλεκτρικού κυκλώματος?
Τι να πρωτοπώ?
Έχεις ακούσει εσύ ποτέ τόοοοοσα μαζεμένα προβλήματα στα 1150? Εγώ όχι.

Εν ολίγοις, δεν είναι ο μεγάλος αριθμός πωλήσεων που το κάνει να φαίνεται ζημιάρικο, αλλά το ποσοστό βλαβών που έχει ανά μοτοσυκλέτα.

Αν πάρεις τα αντίστοιχα ποσοστά για τα 1150 όμως, θα κλάψεις.... Καμία σχέση η μία μοτοσυκλέτα με την άλλη σε αξιοπιστία. Μα καμία λέμε!!!
Reply With Quote