Απάντηση: ΚΤΜ 950 SUPER ENDURO VS BMW R1200GS HP2
Ωραια παρουσιαση Δαναε.
Θα προσθεσω και γω τις δικες μου παρατηρησεις για το ΚΤΜ, σε σχεση με τις δικες σου παρατηρησεις, μιας και HP2 δεν ειχα ποτε. Απλα το εχω οδηγησει καποιες φορες.
Θα συμφωνησω με το κοσκινισμα στα 150 (ισως και πιο κατω). Αλλα πιστευω οτι με συνδυασμο ζαντων μοταρντ (οπως Δαναε ανεφερες οτι παει 200χλμ το HP2), να μπορεσει να φθασει αυτες τις ταχυτητες. Αλλα πιστευω οτι δεν υπαρχει λογο ν αναζητουμε το "200", σ αυτα τα μηχανακια. Αν ηταν παιρναμε αλλη μηχανη και οχι αυτα.
Οι αναρτησεις και γενικα το στησιμο του ΚΤΜ ειναι καθαρα για ταπα, οπως ειπες και συ Δαναε, και για χωμα. Για να καταφερεις να το κανεις να παει αξιοπρεπως και χωρις να ψαχνεις να βρεις τα νεφρα σου απο δω και απο κει, πρεπει πειραξεις αναρτησεις/ελατηρια, κλπ.
Η μαμησια σελα του 950 εχει τρομερο θεμα. Δεν ειμαστε καθε μερα στο χωμα, οποτε κουραζει πολυ. Πανω-κατω το ιδιο κουραζει και του HP2.
Το υψος σελας του 950 ειναι κι αυτο θεμα. 915mm (αν θυμαμαι καλα) απο το εδαφος, δημιουργουν προβλημα, ειδικα σε δυσκολα χωματα. Εγω που ειμαι 1,75, το χειριζομαι οριακα και προσπαθω να βρισκω γραμμες στο χωμα οπου την μια θα παταω το ενα ποδι κατω και την αλλη το αλλο. Το HP2 νομιζω οτι ειναι πιο χαμηλο.
Τα καλωδια του και γενικα το χειριστηρια του παραπεμπουν καθαρα σε εντουρο μηχανακι. Δεν ξερω αν χρειαζονται μονωση, αλλα οσο νερο κι αν εχει φαει το δικο μου δεν εχει παθει τιποτα.
Φυσικα το τρομερο προβλημα που εχει ειναι η ζεστη. Αν το 950/990 Adventure βγαζει ζεστη με βαθμο 1/100, αυτο βγαζει ζεστη 80/100!. Μιλαμε και δεν αστειευομαι οτι μπορει εν κινησει να παθεις εγκαυμα και μονο που εχεις τα ποδια σου πανω στα μαρσπιε και κανεις το λαθος να φορας σορτς ή παντελονι με κοντες καλτσες.
Επισης και τα δυο μηχανακια εχουν θεμα με την αυτονομια. 12λιτρα το HP2, 13λιτρα το 950, δεν ειναι αρκετα για τις καταναλωσεις που εχουν. Ειδικα το 950 που καιει και περισσοτερο σε κανει να πρεπει να εισαι σε βενζιναδικα συνεχεια.
Το γενικο συμπερασμα μου για το 950 ειναι οτι εκτος αν εισαι ο Τζιοβανι Σαλα, Μαρκ Κομα, δεν μπορεις να εκμεταλευτεις ουτε στο 20% των δυνατοτητων του. Πρεπει να τ οδηγεις ταπα και να εισαι παντα στην τσιτα. Φυσικα το θεμα της σουζας μπορει να συμβει ανα πασα στιγμη αν πας ν ανοιξεις το γκαζι αποτομα.
Τελος ενα πω οτι ειναι ενα ιδιαιτερο μηχανακι που πρεπει να ξερεις γιατι το παιρνεις και να μην περιμενεις να κανεις πραγματα που θα εκανες μ ενα 1200GS ή ακομα και μ ενα 990Adv. Αυτο ισχυει και στο HP2 βεβαια, αλλα πιστευω οτι αυτο ταξιδευει καλυτερα απο το 950.
Αυτα απο μενα και μπραβο και παλι Δαναε.
ΥΓ, Δαναε ισως πρεπει τωρα που εχεις το HP2 να ξανακατεβεις σε κανενα αγωνα trailride, ωστε να μπορεσεις να βγαλεις τα νεα συμπερασματα σου με το HP2 πλεον.
Last edited by emix; 03-08-2011 at 11:40.
|