Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από gemara
|
Λοιπόν... αν είναι να πάω στα 93,5 άλογα μέσα στον πρώτο μήνα μόνο με αυτό το ζουμί, να το βάλω κι εγώ ρε παιδιά!

(άκου 10% παραπάνω ιπποδύναμη

)
Λοιπόν... καλά όλα αυτά, αλλά εγώ δεν θα το έβαζα ποτέ στον κινητήρα μου. Δεν ξέρω γιατί, αλλά το φοβάμαι, διότι οι σύγχρονοι κινητήρες, έχουν διόδους για λάδι τόσο λεπτούς που πιθανόν μπορεί να φράξουν από αυτό.
Κι ο σημερινός μπόξερ, σύγχρονος είναι. Δεν κατασκευάζεται με τις τεχνικές και τα υλικά του τότε, αλλά κατασκευάζεται με όλες τις σύγχρονες μεθόδους του σήμερα.
Έχω βάλει κάτι αντίστοιχο του μοτορκοτε (Το Slick50) μόνο σε σασμάν και διαφορικό. Εκεί που δουλεύουν μόνο γρανάζια δηλαδή. Εκεί ναι... άφοβα και κάνεις καλό. (και καλό να μην κάνεις, πάντως κακό δεν κάνεις σίγουρα)
Αν αλλάζεις τα λάδια σου στον σωστό χρόνο και δεν το αφήνεις να δουλεύει με νερωμένα λάδια επειδή το ξέχασες, επειδή βαριέσαι, επειδή είσαι στ' R χι δια σου, το μηχανάκι δεν παθαίνει τίποτα. Έχω δυο γνωστούς με 1100GS που ο ένας έχει 250-260 χιλιάδες χιλιόμετρα και ο άλλος κοντά στις 300000χιλ και τα μηχανάκια τους είναι μια χαρά χωρίς να έχουν βάλει αντιτριβικά στο κινητήρα.
Αν κάποιος τώρα πιστεύει ότι θα του πεθάνει ο boxer στα 100000χιλ και φοβάται, τι να του πω! Εξάλλου οι Έλληνες δεν φημιζόμαστε στο να κρατάμε τα μηχανάκια μας πάνω από κάποια χρόνια ή πάνω από 100000χιλ (μετά δεν πουλιούνται λέει ο "σοφός" μας λαός)
Αφήστε τα μηχανάκια σας και μην κάνετε τέτοιου είδους πειράματα. Κανένας δεν είναι μέσα στον κινητήρα να δει τι κάνουν αυτά τα πράγματα. Υπάρχουν υπέρμαχοι και εχθροί αυτών των προϊόντων. Οι μεν λένε "το έχω βάλει και δεν έχει πάθει τίποτα" και οι δε λένε "μην το βάλεις θα πάθεις ζημιά"
Εγώ δεν λέω ούτε το ένα ούτε το άλλο. Αυτό που λέω είναι δεν υπάρχει λόγος να το βάλεις. Ο boxer με σωστή συντήρηση δεν θα πεθάνει πριν τα 300000χιλ. Αν έχετε σκοπό να φτάσετε τα 400000χιλ και πιστεύετε πως αυτό θα σας κάνει να φτάσετε εκεί, βάλτε το... τι να πω! Πάντως να ξέρετε ότι αυτά είναι πειράματα. Αυτά βγήκαν αρχικά για κάτι παλιό Dodge και κάτι GMC αμερικάνικα που είχαν κάτι μοτέρ σαν ψαρότρατες