07-08-2011, 09:43
|
|
Senior Member
|
|
Ημερομηνία εγγραφής: Jun 2009
Περιοχή: Βόλος - Σκόπελος
Μoto: BMW F650GS/DAKAR
|
|
Απάντηση: Να το πάρω, ή όχι;
Πήγα με τη σύζυγο την Παρασκευή, και είδαμε τα δυο υποψήφια. Ανέβηκε και στα δύο.
- Το μεν AGILITY 125, το βρήκε βαρύ, πάταγε με τις μύτες, πράγμα που δεν της άρεσε (ξέρω, το συνηθίζεις το γεγονός τη πρώτη βδομάδα) με τη προοπτική να έχει και ένα παιδί πίσω. Της δημιουργεί ανασφάλεια. Τα συν, χώροι μπόλικοι (σέλα-πόδια), σέλα φαρδιά αλλά και περίεργα κατηφορική για τον πίσω, δυο δισκόφρενα, 16άρηδες τροχοί, και όγκος (που της ξένισε λίγο). Και βέβαια στεγνά πόδια στους βρεγμένους δρόμους.
-Στο δε YAMAHA crypton 110, πάταγε κανονικότατα, κουμαντάρει άνετα στα επί τόπου το μηχανάκι, πιο μαζεμένο σαν όγκος και πιο ελαφρύ. Της ξένισαν οι ταχύτητες και το ποδόφρενο (συνηθισμένη 12 χρόνια με σκουτεράκια βλέπεις). Τα μείον, οι χώροι του (με μια βαλίτσα πίσω ότι κάνεις), τα φρένα του σε σχέση με το σκούτερ που συγκρίνουμε. Με χαλάει επίσης το Made in China ... τι πρωτοτυπία ε; 
Κοντολογής, τα στάνταρ είναι ασφάλεια (είπαμε, όση μπορείς να πάρεις από την κατηγορία), ευκολία στο χειρισμό, κοντινές μετακινήσεις στη πόλη (ψώνια και μελλοντικές υποχρεώσεις με παιδιά), αξιπιστία, οικονομία. Από θέμα πρακτικότητας, ασφάλειας, χώρων, εγώ, θα πήγαινα στο σκούτερ, αν δεν είχα το ξενέρωμα με το μικρό. Ούτε να τα ξαναδώ ένα πράγμα ... Από θέμα ευελιξίας, αξιοπιστίας, οικονομίας, κερδίζει έδαφος η πάπια. Και η σύζυγος μου λέει μεν το κλασσικό "πάρε ότι νομίζεις", αλλά ποιός θα ακούει μετά τα παράπονα;
Last edited by Fuji; 07-08-2011 at 10:01.
|