View Single Post
Παλιό 28-06-2009, 19:14
Alext Ο/Η Alext βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2009
Περιοχή: Βριλησσια
Μoto: BMW R1200R
Προεπιλογή Απάντηση: ΑSSEN: 100άρης ο Rossi!

Moto GP: Ο Αγκοστίνι στηρίζει τον Ρόσι για την κατάρριψη του ρεκόρ

Ο Βαλεντίνο Ρόσι μπορεί να σημειώσει ρεκόρ νικών μετά την 100ή που πήρε χθες στην καριέρα του στο ολλανδικό γκραν πρι, σύμφωνα με τον κάτοχο του ρεκόρ, Τζιάκομο Αγκοστίνι.
Ο Αγκοστίνι κέρδισε 123 αγώνες από το 1965 ως το 1976 αν και κάποιοι λένε ότι μία από τις νίκες ήταν άκυρη οπότε το ρεκόρ του είναι 122, ένα επίτευγμα που ο 67χρονος πιστεύει ότι ο Ρόσι μπορεί να ξεπεράσει. "Είναι ένας μακρινός στόχος αλλά όχι και τόσο μακρινός. Κάποιος όπως ο Ρόσι, με λίγη αποφασιστικότητα, μπορεί να φτάσει εκεί πέρα", είπε ο Αγκοστίνι στη Gazzetta Sportiva. "Εξαρτάται από το πόσους αγώνες θα κερδίσει το 2009 αλλά και τα επόμενα 2-3 χρόνια, για να φτάσει τις 123 νίκες. Δεν έχει μεγάλη διαφορά αν είναι 122 ή 123".
Ο πρωταθλητής Ρόσι, που κέρδισε 8 παγκόσμιους τίτλους σε όλες τις κατηγορίες μοτοσικλετών ελπίζει να καταρρίψει το ρεκόρ αν και δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη το μέχρι πότε θέλει να μείνει στα MotoGP. Ο 30χρονος ήταν κοντά στη Ferrari για να πάει στη F1 το 2006 ενώ έχει επίσης πάθος για τα ράλι και θέλει μία ημέρα να πάρει μέρος στον 24ωρο αγώνα του Λε Μαν.
"Δεν μπορείς να αγωνίζεσαι με μοτοσικλέτες σε κορυφαίο επίπεδο μέχρι τα 34 σου", είπε ο αναβάτης της Yamaha μετά το χθεσινό αγώνα στο Άσεν, όπου αποκάλυψε το 10 μέτρων πανό που έδειχνε τις προηγούμενες 99 νίκες του.
"Η πορεία μέχρι τις 123 νίκες είναι μεγάλη, αλλά σιγά - σιγά μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Το να είμαι ικανός να σπάσω το ρεκόρ είναι κάτι που μου δίνει μεγάλο κίνητρο αλλά δεν αγωνίζομαι μόνο γι' αυτό το λόγο".
Ο Αγκοστίνι είπε ότι το ρεκόρ του με τους 15 παγκόσμιους τίτλους θα μείνει άσπαστο στο εγγύς μέλλον. "Αφήστε με τουλάχιστον να κρατήσω αυτό το ρεκόρ", είπε. "Το να κερδίζεις τόσα πολλά είναι δύσκολο σε κάθε εποχή. Στην εποχή μου ήταν πιο επικίνδυνα. Κάθε Κυριακή έχανες ένα φίλο κι έναν αντίπαλο".
Reply With Quote