22-08-2011, 10:55
|
|
Senior Member
|
|
Ημερομηνία εγγραφής: Aug 2010
Περιοχή: ΚΑΝΤΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Μoto: BMW GS1200 ADV
|
|
Απάντηση: ΜΕΣΣΗΝΙΑ-ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα και προσθέτω: Παραλίες, ωραία παραλία αλλά η πρόσβαση χωμάτινη, είναι στο Βασιλίτσι το οποίο βρίσκεται λίγα χλμ μετά την Κορώνη πρός Μεθώνη.( χρειάζεται οπωσδήποτε πολεμοφόδια ,νερά κτλ) επίσης αρκετά καλή είναι και η παραλία του Ρωμανού που βρίσκεται δίπλα από το κοστα ναβαρίνο μετά την Βοϊδοκοιλιά.
Τώρα από την απέναντι πλευρά ωραίο μπάνιο θα κάνετε στην Καρδαμύλη και στην Στούπα, καλό θα ήταν να αποφύγεις καθημερινή την Καλογρια (Στουπα) διότι ο κόσμος είναι τραγικά πολύς ,άσο αφορά την Καρδαμύλη θα σου πρότεινα να δεις την παραλία που είναι μπροστά από τον ξενώνα/εστιατόριο ΕΛΙΕΣ.(το προτείνω και για φαγητό)
Αξιοθέατα, θα πρότεινα να δεις το κάστρο της Καλαμάτας ,τους Αγίους Αποστόλους και την παλιά αγορά ,θα πρότεινα να ανάψεις ένα κεράκι στην Υπαπαντή. (είναι η προστάτιδα, με ωραία εκκλησία στο κέντρο της πόλης).
Πολυλύμνιο ή Καζάρμα, βρίσκεται μερικά χλμ μετα την Καλαμάτα στον δρόμο για την Πύλο ,είναι ένα μέρος φυσικού κάλους με πολλά υψίπεδα στα οποία βρίσκονται λίμνες νερού, ορισμένοι κάνουν και μπάνιο .(θα χρειαστείς σίγουρα αθλητικά παπούτσια ,νερό κτλ). Θα πρότεινα να δείτε την πόλη της Πύλου με την μεγάλη πλατεία και τα τεράστια πλατάνια ,ίσως να άξιζε μια επίσκεψη στην Σφακτηρία (το νησι που είναι απέναντι απο την Πύλο και "κλέινει"τον κόλπο), αφου θα είσαι εκεί (απέχει γύρω στα 10χλμ) να επισκεφτείς και τον υδροβιότοπο που δεν θυμάμαι το όνομα του.
επίσης θα πρότεινα να κάνεις και μια βόλτα μέχρι το τουριστικό του Ταυγέτου στο οποίο θα πάρεις αρκετές ανάσες δροσιάς (βρίσκεται στον δρόμο που ενώνει την Καλαμάτα με την Σπάρτη, η συγκεκριμένη διαδρομή προτείνεται από εμένα αφού είναι μέσα στο δάσος) στο συγκεκριμένο σημείο μπορείς να φτάσεις και από χωμάτινη διαδρομή εάν θες μιλάμε τηλεφωνικά να σου δώσω περισσότερες πληροφορίες.
Φαγητό, τα περισσότερα εστιατόρια που γνωρίζω βρίσκονται εντός της πόλης και στα πέριξ της, προτείνω εντός της πόλης, τον Μπακέα για ποικιλία την Ψαροπούλα και τον ΝΟΚ για ψάρι, επίσης για ψάρι, τον Γκανά στην δυτική παραλία, στην ίδια περιοχή προτείνω και το μεζεδοπωλείο Πυροφάνι.
Εκτός πόλης , τον Μίμη στις Κιτριές για ψάρι, επίσης προτείνω την ταβέρνα που είναι στην Βεργα(5 χλμ μακριά από την πόλη με ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΘΕΑ) δεν θυμάμαι το όνομα της(όχι την ταβέρνα ΡΗΤΟ που είναι στο ίδιο χωριό, δεν έχω άποψη για το φαγητό).
Το επιδόρπιο αφήνω για το τέλος, με μια επίσκεψη στον Αθανασίου για γλυκό παγωτό κτλ, και το παραδοσιακό ζαχαροπλαστείο του ΣΚΙΑΔΑ με το περίφημο γαλακτομπούρεκο.
Για να αποφύγουμε τις παρεξηγήσεις όλα τα παραπάνω αφορούν προσωπικές μου απόψεις και εμπειρίες.
Σε περίπτωση που χρειαστείς οτιδήποτε άλλο μπορείς να με πάρεις στο κινητό το οποίο το βρίσκεις στο προφίλ μου.
Να περάσεις καλά και καλή ξεκούραση.
|