CRNA GORA
αναφωνισε ο Στρατος, με ματι που γυαλιζε, σε ενα καφε του forum αφηνοντας μας ολους αναυδους να κοιταζουμε τριγυρω αναζητωντας απεγνωσμενα βοηθεια εξωθεν.
Αρκετοι ηταν αυτοι που υπεθεσαν οτι λογω των πολλων καλοκαιρινων του ταξιδιων συναντησε καποιο μυθικο τερας στο δρομο,η αναμνηση του οποιου τον κατατρεχει δημιουργωντας του ταραχη και παραισθησεις.
Γνωριζαμε οτι ειναι παιδι πολυγλωσσο αλλα οτι ομιλει την σερβοκροατικη ηταν παντελως αγνωστο.
Οι πιο μυημενοι σε τετοιες καταστασεις προσετρεξαν στο λεξικο του forum για να αποκρυπτογραφησουν το μηνυμα.
Επωνυμος συμφορουμιτης αστρολογος-ταρολογος-καφετζης απεφανθη περι της σοβαροτητας του πραγματος" Τα ονειρα του παιδιου στοιχειωνουν μαυρα βουνα"
Και τοτε αρχισε το μαρτυριο του Στρατου.
Απαντες οι παρευρισκομενοι αρχισαν να ρωτουν εναγωνιως.
-Πες μας τι ειδες στο διαβα σου αλλοπαρμενε
-Μην ειδες καταφυτα βουνα

-Μπα δε νομιζω
-Μην ηπιες απο ποταμια με κρυσταλλινα νερα που σε μαγεψανε

-Δεν θυμαμαι τιποτα τετοιο
-Μην κολυμπησες σε παραλιες με απεραντες αμμουδιες στο βαθυ γαλαζιο της Αδριατικης

-Δεν ταιριαζει στο χαρακτηρα μου κατι τετοιο
-Μην συναντησες στο δρομο σου μεσαιωνικες πολεις ,μνημεια πολιτιστικης κληρονομιας της Unesko
-Δεν ημουν εγω
-Μην ετυχε και βρεθηκες στο νοτιοτερο φιορδ της Ευρωπης

-Ισως,μπορει αλλα παλι τωρα που το σκεφτομαι καλα ειμαι σιγουρος πως οχι
Αυτα και αλλα πολλα ειπωθηκαν απο τον Στρατο εκεινη την ημερα
Εγω ομως σας λεω να μην τα πιστεψετε γιατι αυτα που ζησαμε μας κρατουν σφικτα σε ενα σκηνικο βγαλμενο απο τα παραμυθια του Χαν Κριστιαν Αντερσεν ή τις περιπετειες των Βικινγκς
Κυριες και Κυριοι Καλως ηλθατε στο μαγικο
MONTENEGRO
(ηταν ενα μικρο χιουμοριστικο αφιερωμα στον ανθρωπο που εμπνευστηκε,σχεδιασε και καθοδηγησε αυτο το ταξιδιωτικο)
Συνεχιζεται αλλα με ρεγουλα