View Single Post
Παλιό 30-08-2011, 17:04
asotosios Ο/Η asotosios βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2011
Περιοχή: Μεταμόρφωση
Μoto: MOTO GUZZI BREVA 1100 ABS 2007
Προεπιλογή Απάντηση: Ράλι στο χρηματηστήριο

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP Εμφάνιση μηνυμάτων
Εγω ζω με 1100 τον μηνα εδω και 18 μηνες και ειμαστε 2 ενηλικες με ενα παιδι! Τα μονα λεφτα που σηκωνω απο τα ετοιμα ειναι για αγορα μετοχων!!!!!
Αν ο 20αρης θελει με τον πρωτο μισθο να νοικιασει σπιτι, να το επιπλωσει, να το πληρωνει, να διασκεδαζει τοτε καλυτερα να ειναι μαματο θηλυκο και να το λεει η ψυχουλα της ¨η μαματος αντρας που να καθεται εκολα στα....τεσσερα!!!!

σου εχει πει κανεις οτι τα 1200ε κατωτερος μισθος στην Γερμανια φτανει για να ζησει καποιος μονος πληρωνοντας ενοικιο (800+ε), βενζινη 1,75 και ντοματες στα 3ε οι δυο (2 ντοματες συσκευασμενες)

Ο πρωτοεργαζομενος νεος στην ευρωπη οταν ειναι μονος του ζει με τους γονεις του ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ διοτι τα λεφτα δεν φτανουν!! Μαλιστα πληρωνει και την ζηση του στην οικογενεια του. Γιαυτο κι αναγκαζεται οταν μενει μονος του να το κανει ΜΕ ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟ (αρσενικο ¨η θυληκο) για να μοιραζονται τα εξοδα. Καποιοι απο εμας ζησαμε για χρονια στο εξωτερικο και τα παιζουμε στα δαχτυλα αυτα! καποιοι ζουν ακομα...ρωτα τους!!

φιλε μου αυτα να τα πεις στους Δ.Υ. κι οχι στους Ιδιωτικους σαν κι εμενα! Με εχουν αξιολογησει κι εχω αξιολογησει με αυτον τον τροπο πολλες φορες και πολλους υπαλληλους, καποιοι δεν ειχαν καλη αξιολογηση και πηγαν σπιτια τους....προβλημα τους. Οταν τους ελεγα οτι ο μισθος ειναι 700ε και η δουλεια 10ωρες ημερησιως αυτοι προτιμησαν το σπιτι τους!! Μεγεια τους με χαρα τους!! Ειμαι απο τους ανθρωπους που δεν με συνδεω τον μισθο με τις ωρες δουλειας αλλα με την παραγωγη!! Αρχισα 18 χρονων με 10000δρχ μισθο (1981) και 16 ωρες δουλειας καθημερινως Σαββατα, Κυριακες και αργιες. Εκανα Χριστουγεννα και Πασχα για πρωτη φορα στο σπιτι μου το 2001!!!!!!!!!!!! Τελειωσα με απαολυση λογω κρισης το 2010 με μισθο 4000ε καθαρα με 16 ωρες δουλειας καθημερινως Σαββατα, Κυριακες και αργιες. Τα τελευταια 3 χρονια ανευ καλοκαιρινης αδειας!!!! προτιμω να δουλευω και να αμοιβομαι (δεν εχει σημασια με ποσα) παρα να καθομαι και να ζω εις βαρος άλλον!! Δουλευοντας ανεξαρτητως ωραριου θα ερθουν και οι καλλυτεροι μισθοι!

καποιος φιλος ειπε πιο πανω αν σου λεγανε οτι το μηχανολαδο 20/50 ειναι ποσιμο νερο, θα το επινες???????
Οχι ουτε τα εχεις ξαναδει ουτε τα εχεις ξανακουσει ΑΥΤΑ που γινονται σημερα!

Ο νοικοκυρης πριν πεινασει μαγειρευει φιλτατε!!
επειδη εχω ζησει/δουλεψει για αρκετα χρονια και μελη της αμεσης οικογενειας μου συνεχιζουν να ζουν στο εξωτερικο (Αγγλια, Γαλλια, Ολλανδια, Γερμανια) και ετσι οπως παει με βλεπω να ξαναφευγω αγνωστο για που, μπορω να σου πω με βεβαιωτητα οτι για τους πολιτες του το καθε Ευρωπαικο κρατος ειχε και εχει μεριμνα...αν καποιοι απο αυτους θελουνε να ζουνε με τους γωονεις τους ειναι γιατι ειναι επιλογη τους ως ενα πολυ μεγαλο βαθμο και το οτι πληρωνουν στην οικογενεια τους "ενοικιο" ειναι γιατι αυτη ειναι η λογικη της διαπαιδαγωγησης στο εξωτερικο που ως ενα βαθμο με βρησκει και απολυτως συμφωνω.
ναι το κοστος ζωης ειναι αρκετα μεγαλο στο εξωτερικο και ναι στην Ελλαδα σε πολλες περιπτωσεις το εχουμε ξεπερασει, το σιγουρο ειναι οτι οι μισθοι δεν ειναι ιδιοι με της Ελλαδας...και το σιγουρο ειναι οτι στην Ευρωποι ειμαστε απο τους σκληροτερα εργαζομενους...μιας και σε καμια Γαλλια, Αγγλια κτλ δεν θα απαιτησει κανενας εργοδοτης να δουλεψεις καθε μερα για 10++ωρες...το 90% θα φυγει στο 8ωρο του, 7,5ωρες σε πολλες περιπτωσεις χωρις να νιωθει οτι κανει σκασιαρχειο...

αληθεια σε ποσα δυαρια των 300+€ θα μπορουσες να μεινεις με συγκατοικο...??? γιατι οταν στις παραπανω χωρες μενεις με συγκατοικο το σπιτι ειναι τετοιο το οποιο σου επιτρεπει να εχεις συγκατοικους...αρα μην κρινουμε τα ανωμοια...

οσον αφορα τις αξιολογησεις προσωπικου νομιζω οτι με το παραδειγμα μου σου απαντησα πληρως στα γραφομενα σου...πλεον δεν εχει σημασια μονο το ποσο αποδηδεις αλλα και το ποσο αμοιβεσε...υπαρχουν πολλοι που λογο αναγκης πλεον θα κανουν την δουλεια μας περιπου το ιδιο καλα, ισως και καλυτερα και θα παρουν και πολλα λιγοτερα απο εμας...

μην ξεχνας οτι οι ευκαιριες του να φτασεις πλεον να περνεις 4000€καθαρα τον μηνα για καποιον που ξεκηνα απο τα 500€ εχουν σχεδον εκληψει στον ιδιωτικο τομεα...και αυτο ειναι το κακο στην ολη υποθεση...να δουλευεις να αποδηδεις και αμοιβεσε αντιστοιχα με το εργο που παραγεις...πλεον δουλευεις...αποδιδεις...πληρωνεσαι με τα μινιμουμ και καποιοι βαζουν ακομα περισσοτερα στην τσεπη...δες απλα γυρω σου τι συμβαινει...

συμφωνω στο να δουλευεις και να μην ζεις εις βαρος αλλον...αλλα να υπαρχει και μελλον...αυτο αλλωστε ειναι το καροτο για να προσπαθεις και ακομα παραπανω για να πετυχεις στην ζωη σου...
αν ειναι να φτασουμε σε επιπεδα δουλειας...τοτε κατι κανουμε λαθος...
οχι δεν μπορεις ή καλυετρα δεν πρεπει να απαιτεις απο καποιον να δουλευει 50+++ωρες την εβδομαδα για 500€ τον μηνα...οταν δινεις τον βασικο πρεπει να περνεις την βασικη εργασια...απο εκει και περα πρεπει να δινεις κατι παραπανω στον εργαζομενο ωστε και αυτος να σου δωσει...αυτο ειναι που εχει χαθει στην Ελλαδα, ο εργαζομενος πλεον δεν μπορει να ελπιζει κατι στο μελλον...και αυτη η ανασφαλεια ειναι που δημιουργει πολλα προβληματα...
Reply With Quote