View Single Post
Παλιό 04-09-2011, 13:47
Kosttis Ο/Η Kosttis βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Περιοχή: Γλυφάδα Αττικής
Μoto: R1200GS
Προεπιλογή Απάντηση: 3.600 χιλιόμετρα στην Ελλάδα

6η ημέρα ταξιδιού.
Καβάλα, Παρανέστι, Σταυρούπολη, Κομνηνά, Λιβερά, Τοξότες, Ξάνθη, Καβάλα. 186χλμ
Untitled-2 copy.jpg
(έχω βάλει τη διαδρομή από το google maps γιατι το viamichelin αρνείται να μου βγάλει διαδρομή από Σταυρούπολη προς Τοξότες μέσω Κομνηνών. Σαν να μην πάει ο δρόμος!)

Η έκτη μέρα του ταξιδιού με αφετηρία πάντα τη Καβάλα περιελάμβανε απογευματινή βόλτα με προορισμό τη Ξάνθη αλλά μέσω του ορεινού επαρχιακού δικτύου. Νομίζω πως ήταν μακράν η ομορφότερη διαδρομή του ταξιδιού μας!
Πάντα κοντά μας ο ποταμός Νέστος (έστω και από μακριά σε κάποια σημεία), ωραίες στροφές, πανοραμικές εικόνες, πράσινο και δροσιά σε όλη τη διαδρομή!
Ξεκινώντας από Καβάλα πήραμε το δρόμο που πηγαίνει Δράμα στρίβωντας όμως νωρίτερα προς Παρανέστι. Ο δρόμος αυτός ενώνει ουσιαστικά τη Δράμα με τη Ξάνθη περνώντας από Παρανέστι και Σταυρούπολη. Στη Σταυρούπολη και ενώ ο δρόμος συνεχίζει ευθεία για να καταλήξει Ξάνθη, εμείς στρίψαμε δεξιά προς το χωριό Κομνηνά. Πήραμε δηλαδή το δασικό δρόμο που περνά από τα Κομνηνά, τα άνω και τα κάτω Λιβερά και καταλήγει στο χωριό Τοξότες.
Αυτό ήταν και το πιό όμορφο κομμάτι απ` όλα!
Στους Τοξότες μπήκαμε στη παλιά Ε.Ο. Καβάλας- Ξάνθης προκειμένου να φτάσουμε στη Ξάνθη για φαγητό και βόλτα.

Ο ποταμός Νέστος στη πρώτη μας συνάντηση μαζί του, στο δρόμο προς Παρανέστι
DSCN2065.jpg

DSCN2068.jpg

Η Σταυρούπολη....
DSCN2075.jpg

DSCN2077.jpg

Στον δασικό δρόμο πλέον...στο βάθος τα Κομνηνά
DSCN2109.jpg

ο Νέστος και εικόνες από τη διαδρομή
DSCN2117.jpg

DSCN2119.jpg

DSCN2121.jpg