View Single Post
Παλιό 08-09-2011, 12:47
alevbas Ο/Η alevbas βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2010
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Μoto: r1200gs ttr250
Προεπιλογή Απάντηση: ΠΛΑΙΝΑ ΦΛΑΠΣ ΒΟΗΘΕΙΑ

Ελπίζω ότι έχεις μοντέλο από 08 και μετά, επειδή αυτά έχουν το συγκεκριμένο λαμάκι με τις τρύπες όπου βιδώνουν τα φλαπς, (για να είσαι σίγουρος βάλε το χέρι σου μέσα από το φαιρινκ, εάν πιάσεις ένα λαμάκι με μια μεγαλύτερη τρύπα, για την πριζα και δύο μικρότερες εκατέρωθεν για τα φλαπς, είσαι ΟΚ). Εάν όχι, όπως στα μοντέλα '07 και πριν, τότε θα τα βιδώσεις μόνο στο φαιρινκ. Βάλε ένα μολύβι από μέσα και σημάδεψε τις τρύπες από την μέσα πλευρά του φαιρινκ, έτσι όπως είναι τοποθετημένο. Βγάλε μετά το φαιρινκ, και τρύπησε στα σημάδια και έχεις κάνει με τρυπάνι Μ8 Ή Μ6 δεν θυμάμαι. Μετά ξαναβάλε το φαίρινκ πίσω και βίδωσε τα φλαπς περνώντας τις βίδες μεσα απο τα φλαπς, το φαιρινκ και το λαμάκι από κάτω του. Βάλε παξιμάδι από κάτω με ροδέλα ασφαλείας όμως (εάν έχεις και τα έτοιμα σπιρώματα-λαμάκια της BMW, αντί για απλά παξιμάδια, τότε καλύτερα). Αυτό ήταν, τέλος!
Με τον ίδιο τρόπο βάζεις και την onboard πρίζα της ΒΜW. Εάν είναι να την βάλεις, κάνε την εργασία πρίζα-φλαπς μαζί, για να μην βγάζεις το φαιρινκ δύο φορές, όπως εγώ. Βέβαια εκεί σου παρέχουν και ένα βοηθητικό αυτοκόλλητο, που το κολλάς από επάνω, για να τρυπήσεις (την μεγάλη τρύπα που λέγαμε) πιο εύκολα. Ωστόσο, ο τρόπος μου είναι πιστεύω καλύτερος, γιατί σημαδεύεις το φαίρινκ με μολύβι, για να τρυπήσεις όπως κάθεται ακριβώς επάνω στην μοτοσυκλέτα, οπότε η περίπτωση να τρυπήσεις λάθος εκμηδενίζεται. Α, για να βγάλεις το φαίρινκ χρειάζεται να βγάλεις πρώτα τα πλαϊνά καπάκια του τεπόζιτου, 3 βίδες το καθένα. Πρόσεχε, όχι τα μεταλλικά σκέτα, αυτά βγαίνουν μαζί με το υπόλοιπο πλαϊνό.
Αυτά και καλή επιτυχία, νομίζω είναι εύκολη δουλίτσα
Reply With Quote