Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από nivam
Αν όμως Νικόλα το δούμε με ψυχρά νούμερα, το κόστος αποκατάστασης της υγείας του τραυματία ή την πρόωρη αναπηρική του σύνταξη, είτε είναι ένστολος είτε απλός πολίτης τα χρεωνόμαστε όλοι εμείς.
|
Διαδικτυακή αδεία... παίρνω το θάρρος για ένα spam...
Με την αστεία θεωρία περί κόστους νοσηλείας κλπ έχουμε ακούσει άπειρα ευφυολογήματα!!!
Αν είναι έτσι θα πρέπει να αλλάξουν και άλλες συνήθειες.
Ας πούμε... στον καφέ θα πάνε καμμιά 40αρια θηρία βενζινοβόρα, κυρίως για επίδειξη. Γιατί όμως το παιδί μου, που μένει κοντά, να επιβαρύνει τα πνευμόνια του με τόσο καυσαέριο και με ότι συνεπάγεται αυτό για τα ταμεία κλπ;;;;
Αφού λοιπόν είμαστε υπερευαίσθητοι σε τέτοια θέματα, ας θεσπίσουμε και την μετακίνηση για ανάλογες περιπτώσεις, με τα μέσα μαζικής μεταφοράς...
Μήπως όμως με την "ευαισθησία" μας σε θέματα νομιμότητας, βγάζουμε τον φασιστάκο που μπορεί να κρύβουμε μέσα μας θέλοντας έτσι να επιβάλουμε την θέλησή μας στους άλλους?!!?!?
Άλλωστε η δικαιολογία "θα πληρώσω εγώ για σένα" σημαίνει κιόλας, πως όλα μετρώνται με χρήμα και κόστος/κέρδος, άρα ανάλογη θα είναι και η ηθική μας... οπότε γιατί διαμαρτυρόμαστε για "τους άλλους που τα φάγανε";;; Και μην μου πείτε περί νομιμότητας, γιατί έρχεται στο μυαλό το γνωστό "ότι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό"!!!!!
Να διευκρινίσω, πως η παρέμβασή μου δεν είναι υπέρ ή κατά αστυνομικών ή άλλων οργάνων.
Και για να κλείσω, θα συμφωνήσω με τον φίλο πιο πάνω που πολύ σωστά λέει πως το κράνος το φοράμε όποτε γουστάρουμε για το δικό μας κεφάλι.