Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από leandros
καλό το ανέκδοτο...
Σε ένα γερμανικό συγκριτικό που είχα διαβάσει (ο Παναγιωτίδης μας το χε παραθέσει) φαίνεται ότι την καλύτερη καμπύλη απόδοσης την έχει guess who?.. η μαμά εξάτμιση.
Η ακράπες και η after market λύσεις είναι μόνο για τον ήχο, την ομορφιά και το βάρος. Αν θες απόδοση βάλε τη μαμά.
Επίσης αν σέβεσαι την υγεία σου και των γύρω σου, βάλε τον καταλύτη διότι εκπέμπεις καθαρό καρκίνο. 
|
Δεν διαφωνώ καθόλου σε οτιδήποτε απο ότι λες...αντιθέτως επαυξάνω!!!!
αλλά θα ήταν φρόνιμο να μην δημιουργούμε εντυπώσεις....στατιστικά λοιπόν οι 2-3 επόμενες γενίες θα έχουν αυξημένα επίπεδα καρκινογεννέσεων, ο λόγος δεν είναι ο καταλύτης μου φυσικά (συμβάλει κ αυτός όμως) οι λόγοι είναι πολλοί και παραθέτω μερικούς...
1)ακτινοβολία (απο παντού : κινητό, δίκτυα ηλεκτροδότησης, υπολογιστές,wifi ...you choose one)
2)Κακώς θαμμένοι καταλύτες (ναι ο καταλύτης είναι καρκινογόνος μετά το πέρας της ζωής του)
3)Μολυσμένοι υδροφόροι ορίζοντες
4)Πυρηνικά "ατυχήματα"
5)Πυρηνικές "δοκιμές" (δεν φαντάζομαι να πιστεύτουμε ότι η ραδιενέργεια περιορίζεται μολις ελευθερωθεί στο περιβάλλον)
6) Τσιγάρο (παθητικό ή ενεργητικό)
Και η λίστα μπορεί να πάει πολύ κάτω, δεν θέλω να το παίξω έξυπνος...αντιθέτως χαζός είμαι για αυτό ρωτάω ώστε να μάθω, απλώς δεν είναι σωστό πιστεύω να δημιουργούμε εντυπώσεις...δεν φοράς καταλύτη = εκπέμπεις καρκίνο)
Στο θέμα μας τώρα, η καμπύλη απόδοσης μπορεί να πεί οτιδήποτε χωρίς αυτό να είναι σωστό πάντα και ευαγγέλιο...πχ αν δεχτούμε ότι η κάθε after market εξάτμιση είναι ελαφρύτερη (4 κιλά στην περίπτωσή μας) και ότι δεν έχει κανένα άλλο όφελος τότε μιλάμε για βελτίωση της αναλογίας κιλά / ίππο συνεπώς έστω και μη αισθητή βελτίωση υπάρχει κατα την λογική μου.... επαναλαμβάνω όμως η εξάτμιση βρίσκεται εκεί επειδή "έτσι την αγόρασα την μοτό" και όχι απο άποψη και για αυτό με βλέπεις ρωτάω για να ζυγίσω και να αποφασίσω αν έχει κάποιο νόημα ή αν θα κάνω κάποιον άλλο συνδυασμό εκτός του εργοστασιακού.
Φιλικά πάντα.