Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από forester
Ναι;;;
Καταφέραν τα λαμόγια να στρέψουν τον έναν εναντίον του άλλου!!!!! Εμφύλιος!!!!
Όταν οι πιλότοι πέταγαν στο Αιγαίο, όταν οι αλεξιπτωτιστές έφευγαν από τα C-130 νύχτα, όταν οι υποβρυχιάδες χτένιζαν το Αιγαίο με 100 μέτρα θάλασσα από πάνω τους, εσείς οι δίκαιοι πού ήσασταν;
Εγώ είμαι απόστρατος Αντισυνταγματάρχης, αλεξιπτωτιστής. Και είμαι 42 χρονών. Μπήκα με πανελλήνιες το 88στη ΣΣΕ και δε με διόρισε ΚΑΝΕΝΑΣ!!!!!Εθελοντής στις ειδικές δυνάμεις και στα αλεξίπτωτα. Η πόρτα ανοικτή για όλους! Για 22 χρόνια δεν είχα σπίτι, ημέρα-νύκτα, Σαββατοκύριακο, δε γνώριζα που θα με 'βρει το πρωί.....
Όλοι οι διαμαρτυρόμενοι που ήταν τότε;;;;; τώρα που παίρνω αυτά για οποία πλήρωνα επί 22 χρόνια θα μου πείτε μπράβο στην τρόικα που τα κόβει; Με το Ελληνικό κράτος υπέγραψα σύμβαση και εξάσκησα λειτούργημα με συγκεκριμένους όρους!!!! Τους ίδιους για όλους όσους ήθελαν και μπορούσαν!
Αντί να τα βάζουμε με αυτούς που έκλεψαν και κλέβουν, με αυτούς που συρρίκνωσαν το αγροτικό δυναμικό και εξαφάνισαν την Ελληνική βιομηχανία τις δεκαετείες 80 και 90, με τα λαμόγια που διόριζαν και διορίζουν για ψήφους, με αυτούς που ξεκλήρισαν τους επαγγελματίες και μικροβιοτέχνες στου Ψυρρή και το κάναν το μέρος τίγκα στο σκυλάδικο, όπως θα κάνουν και την Ομόνοια κλπ, αντί, αντί .... τελειωμός δεν υπάρχει!!!!!!
Τα βάζετε με με μια χούφτα πρώην ένστολους!!!!! Σε αυτούς χρωστάτε (και στους νυν ασφαλώς) το ότι μπορέσατε να δημιουργήσετε ότι δημιουργήσατε μέχρι σήμερα, ΕΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ!!!!! Από δω και μετά να σας δω...
|
Καλημέρα, συμφωνώ στο κομμάτι, του ότι δεν είναι Δίκαιο ούτε ηθικά ούτε νομικά να κοπεί, υπάρχει ένα μεγάλο
ΑΛΛΆ
Οι στρατιωτικοί μπαίνουν σε μια σχολή με δίαβασμα όπως σε κάθε σχολή και είναι οι μοναδικοί που λαμβάνουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ δωρεάν παιδεία - εστία - διατροφή όταν όλοι οι άλλοι πληρώνουν...νοίκια, λογαριασμούς κλπ... ως εδώ καλά, αν και είναι άδικο για τους υπολοίπους....
δεν υπηρετούν όπως υπηρετούμε όλοι οι άλλοι,
δεν έχουν τον φόβο της απόλυσης όπως έχουμε όλοι
δεν ψάχνουν γα δουλειά όπως ψάχνουμε όλοι....μπορεί να πήδαγες απο τα αεροπλάνα και αναγνωρίζω τον κίνδυνο αλλά ΤΟ ΓΟΥΣΤΑΡΕΣ εμάς μας πηδ@νε όλη μέρα χωρίς να έχουμε και πολλές εναλλακτικές... αλλα και πάλι ως εδώ ΟΛΑ ΚΑΛΑ....
Αυτό που θεωρώ απαράδεκτο είναι το ότι στα 42 σου βγαίνεις σε σύνταξη και μετά ΨΑΧΝΕΙς ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ αν όχι εσύ έχω πολλά παραδείγματα αποστράτων που πήραν θέσεις από άτομα σαν κ εμένα που σπούδαζα επί πληρωμή.... υπηρέτησα την θητεία μου, έψαχνα για δουλειά και ξεκίνησα από πολύ χαμηλά στρώματα για να φτάσω κάποια στιγμή να διεκδικήσω αυτή την θέση που διεκδικείς και εσύ...με τη διαφορά ότι εσύ θα το κάνεις για να σπάσεις την ανία σου λόγω συνταξιοδότησης ενώ εγώ το χρειάζομαι να ζήσω την οικογένεια μου.... γιατί εσύ μετά από άλλα 22 χρόνια θα είσαι 64 με 2 συντάξεις ενώ εγώ 65 και θα παλεύω για ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ...μην αναλογιστούμε και την περίθαλψη που έχεις ΕΣΥ στα στρατιωτικά νοσοκομεία ενώ εγώ με το ΙΚΑ???
Όσο για την ασφάλεια και την Ειρήνη που μας παρέχετε, να σου θυμίσω ότι δεν μας παρέχετε απλόχερα, την πληρώνουμε όλοι μας...και επίσης να τονίσω ότι δεν είναι ειρήνη επ ουδενί ... υπάρχει πόλεμος εκεί έξω...στον δρόμο στη δουλειά παντού...απλώς ειναι ακήρυχτος... στην ειρήνη που προσφέρεται απο τον στρατό δεν υπολογίζονται οι νεκροί καθημερινά απο ληστές, απο αγανακτισμένους, απο τρελούς, στον δρόμο παντού....τουλάχιστον αν ήταν κηρυγμένος πόλεμος θα είχαμε λόγο για τους νεκρούς.... κλείνοντας να σου θυμίσω ακόμα για την ασφάλεια που παρέχετε ότι και πάλι σε εμάς πέφτει ο κλήρος γιατί σε περίπτωση εμπόλεμης κατάστασης ΠΑΛΙ θα κληθώ να κάνω την δουλειά σου.... αμισθί φυσικά
Για την απορία σου "Όλοι οι διαμαρτυρόμενοι που ήταν τότε;;;;; "η απάντηση είναι απλή... έκαναν ότι κάνουν πάντα....τους πηδ@νε για να έχουν λεφτά στο τέλος της ημέρας να φέρουν τα απαραίτητα στο σπίτι, καθώς εμείς δεν μπορούμε να ψωνίζουμε μισοτιμής στα στρατιωτικά πρατήρια, ούτε με ταΐζει δωρεάν ο εργοδότης μου...γιατί εσύ δεν ήξερες που θα ξημερώσεις....εγώ δεν ήξερα που και πότε θα κοιμηθώ.....
Φυσικά και δεν είναι προσωπικό μιας και με τον Forester έχω συμφωνήσει σε πολλά post και υπάρχει ταύτιση απόψεων...το θέμα τίθεται με την ευρύτερη κοινωνική του διάσταση...
και φυσικά δεν θέλω να κοπούν όλα τα παραπάνω απο τους άντρες των ενόπλων δυνάμεων...απλά κρίνω σκόπιμο να δοθούν και στον υπόλοιπο πληθυσμό