Απάντηση: Ωρολόγιο ταξιδίου στα Σούρδι-lands
Όσο πλησιάζουμε στη Σιάτιστα κάτι σπαρταράει στην καρδιά μου...
Η γιαγιά μου υπηρέτησε δασκάλα στα χρόνια του Μακεδονικού Αγώνα...
Με το πιστόλι στο στήθος...
...γιατί αρκετοί ίσως να φαντάζονται, ότι την ελευθερία την κερδίσαμε με εντομοαπωθητικό!
Τα πνευματικά τενεκετζίδικα της χώρας, σερβίροντας αβάσταχτες υπεραπλουστευμένες θεωρίες επί του θέματος επί δεκαετίες, ενόψει της διπλωματικής πανωλεθρίας, θα προσπαθήσουν να μας πείσουν ότι δεν υπάρχει Μακεδονικό πρόβλημα...
...αλλά ρεύμα ιδεών από την ευρύτερη περιοχή!
Στους ιστορικά ρακένδυτους και οικότροφους προοδευτικών εντόπιων οίκων ανοχής που προσδίδουν ένα γραφικό, συντηρητικό και δεξιό "κουλέρ" στην υπόθεση...
.
...δεν τους παραπέμπω στον αριστερό Μπρέχτ που είπε..."Δεν είμαι εθνικιστής, αλλά όταν ο γείτονάς μου είναι, τότε γίνομαι κι εγώ δύο φορές εθνικιστής"...
.
...αλλά σε μία βιβλιογραφία της γιαγιάς μου 25 βιβλίων γραμμένων στις αρχές του αιώνα επί του θέματος, που μελετάται απο ξένα πανεπιστήμια και έχει βραβευθεί πριν 60 χρόνια από την Ακαδημία Αθηνών.
Σήμερα όπως βλέπω τα πράγματα είναι...
.
.
... “ τη Ρωμιοσύνη να την κλαίς!”
ΩΡΑ 11.40' πμ
Μπαίνουμε στη Σιάτιστα.
Σε λίγη ώρα έχουμε παρκάρει ανάμεσα σε τρείς ...“ultimate riding machines”!
ΩΡΑ 11.50' πμ
Σε μια ζεστή ατμόσφαιρα, η παρέα πίνει καφέ στο φιλόξενο σπίτι του Γιάννη και της Ντίνας.
ΩΡΑ 12.30' μμ
Συμπληρώνουν την παρέα ο Πασχάλης με την Ειρήνη και η κορούλα τους.
ΩΡΑ 1.00' μμ
Πληροφορούμαστε ότι ξεκίνησε μία βάφτιση στην παλιά εκκλησία του Αγίου Γεωργίου.
Και μόνο με την ιδέα ότι κάποιοι καλεσμένοι θα μπέρδευαν τις μπονμπονιέρες με τα κοψίδια, δίνουμε ημίωρη παράταση στον καφέ και συνεχίζουμε τη συζήτηση...
Θέμα?
Τι άλλο?
Η γητεύτρα, η σαγηνευτική, η σέξι!
Ποιά όμως, η λεπτή ή η χοντρούλα?
Η απλή ή η πολυβιταμινούχος adv?
Αβάσταχτα ερωτήματα, παχυλά ανεπαρκείς οι εξηγήσεις, νεφελώδεις απαντήσεις ...
Σε τέτοια θέματα δεν μπορεί να δώσει λύση ούτε ο Αυτιάς!
ΩΡΑ 2.10' μμ
Παρκάρουμε και ξεφορτώνουμε την προβατίνα με τα σχετικά...
Φωτό:εκκλησία Αγίου Γεωργίου (1760)
Last edited by Uriah Heep; 20-09-2011 at 20:02.
|