View Single Post
Παλιό 09-10-2011, 22:55
forester Ο/Η forester βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2011
Περιοχή: ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Μoto: R 1200 GS Triple Black και μπλουζάκια ΚΤΜ
Προεπιλογή Απάντηση: Μέγιστη Άνετη Ταχύτητα GS Adventure

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από mAthosalas Εμφάνιση μηνυμάτων
Η ΜΩΤ,ναι μεν εξαρταται κατα πολυ απο τη μοτοσυκλετα που οδηγουμε και μια εκ των ανετων τετοιων μοτο ειναι και η GS1200...αλλά...εχω δει οδηγο με KLE500 να ταξιδευει με ΜΩΤ 150 και να ειναι χαλαρος...εχω δει επισης οδηγο FZ6 με ΜΩΤ 140 και να χεζεσ@ι οτι θα φυγει απο τη μηχανη.Εχω ταξιδεψει με ST με 230 ΜΩΤ και νομιζα οτι παω με 120...αρα παιζει μεγαλο ρολο και η αντοχη-εμπειρια του οδηγου.
Το R1200GS το πηγαινα με 140 και μετα εψαχνα για 7η στο κιβωτιο για να πηγαινω χαλαρα με 170...αλλά δεν ειχε...κακως!
Οδηγος-μοτο-τεραιν ειναι το τριπτυχο καλης μεσης ωριαιας ταχυτητας(για μενα)...και σημερα ΒΑΣΙΚΟ και η καταναλωση γιατι αλλιως ταξιδευω "ξε-αγχωμενος"με 150 χαω/ωρα και να καιω με το F800 μου 4.2lt κι αλλιως να πηγαινω με το ταδε με ιδια ταχυτητα και να καιω 8.0lt/100km...εκει μας θελουνε καποιοι!

ΜΩΤ 150;;;; 230;;;; Έφτασες Θεσ/νικη από Αθήνα σε 2 ώρες και κάτι ψιλά;;;
Πού; και πώς την μετράμε; Αν μετρήσουμε Αθήνα -Θεσ/νικη , ας πούμε, θα πρέπει να μετράμε από το σπίτι μας (πχ Περιστέρι) στη Θεσ/νικη στου κολλητού (πχ Καλαμαριά). Οπότε η ΜΩΤ δεν θα υπερβεί τα 110 χλμ / ώρα, κι ας τελικιάζουμε στην ΕΟ συνεχώς..... Αν μετράμε από την ώρα που περάσαμε το τελευταίο φανάρι της Αθήνας και μέχρι να σταματήσουμε στο 1ο φανάρι στον Εύοσμο, παίζει να πιάσουμε ΜΩΤ 130 - 140 χλμ/ώρα, με ταυτότητα στο στόμα και μοτόρι που έχει τελική 250, γιατί θα μας χρειαστούν...(γιατί υπάρχουν 6-7 στοπ σε διόδια, 2 -3 στάσεις για βενζίνη, τα Τέμπη , τίποτα έργα κλπ).
Εκείνο που επισημαίνω είναι η ορολογία που χρησιμοποιούμε!!!! Άλλο πράγμα ΜΩΤ σε μια διαδρομή, άλλο η σταθερή ταχύτητα ταξιδίου που αναφέρεται στην ταχύτητά μας σε συγκεκριμένα διαστήματα ανοικτής ΕΟ. Σε αυτή την ταχύτητα αναφέρεται ο φίλος που άνοιξε το ποστ.
Συγνώμη προκαταβολικά, αλλά με λάθος ορολογία μπερδεύεται το σύμπαν....
Πάντα φιλικά.

Last edited by forester; 09-10-2011 at 22:57.
Reply With Quote