Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από paramedic
Πίστευα οτι ο δημόσιος τομέας στον χώρο μου οτι έχει προοπτικές εξέλιξης στο τομέα της γνώσης πάω στο επάγγελμα μου.
Πίστευα οτι θα έπαιρνα λίγο καλύτερα χρήματα.
Πίστευα οτι θα δουλέυω σε πιο ανθρώπινες συνθήκες πιο κοντά στα ευρωπαικά πρότυπα.
Το δέλεαρ της μονιμότητας όποιος το αρνηθεί είναι μεγάλος ψεύτης αν και ποτέ δεν φοβήθηκα οτι θα με απολύσουν.
Σιχάθηκα να βλέπω το πόσο κλέβουν τον κόσμο οι εργοδότες μου.
Ηταν πιο κοντά στο σπίτι μου.
Βαρέθηκα να νομίζουν οι άλλοι(πελάτες) οτι είμαι καλός και εργατικός επειδή "πληρώνουν"(μου το έλεγαν συχνά).
Και κάποιοι προσωπικοί λόγοι άσχετοι με την παλιά μου εργασία
Σε πολλά απο αυτα όπως διαπίστωσα με τον καιρό εκανα λάθος.
|
Άρα σε γενικές γραμμές πίστευες, όπως πολλοί από εμάς φαντάζομαι, ότι μια θέση στο δημόσιο σαφώς και είχε καλύτερες προοπτικές από τον ιδιωτικό τομέα και αν μη τι άλλο η εργασιακή ασφάλεια, οι συνθήκες εργασίας, τα στάνταρ ωράρια, τα επιδόματα για κάποιους, οι άδειες εγκυμοσύνης και πατρότητας που μπορούν να πάρουν χωρίς να κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο, οι εκπαιδευτικές άδειες, τα φθηνά δάνεια απο το παρακαταθηκών, η σιγουριά ότι ο μισθός 1 και 15 θα είναι στην τράπεζα, το μεγάλο εφάπαξ, και ότι άλλο μου διαφεύγει, ήταν ένα τεράστιο δέλεαρ για την προτίμηση του να εργάζεται κανείς στο δημόσιο τομέα.
Προνόμια που οι ιδιωτικοί υπάλληλοι δεν τα είχαν και δεν θα τα έχουν ποτέ.
Χρόνια ολόκληρα εξάλου το πιο συχνό ρουσφέτι των πολιτικών είναι ο διορισμός στο Δημόσιο. Γιατί παρακαλούσαν να διοριστούν στο Δημόσιο και δεν χρησιμοποιούσαν τα ρουσφέτια τους για να πιάσουν δουλειά στον ιδιωτικό τομέα; Εξ ου και η τεράστια φυγή των δημοσίων για όσους μπορούν τώρα πριν αλλάξουν τα προνόμιά τους.
Σήμερα θα έπρεπε να διεκδικηθούν από όλους τους κλάδους ανάλογα προνόμια, να κινηθεί ο μηχανισμός προς τα επάνω, και όχι να πάει προς τα κάτω. Ένα υγιές σύστημα δεν θα έπρεπε να έχει απαξίωση στην υγεία, παιδεία, εργασία, δικαιοσύνη, ένα ληθαργικό δημόσιο τομέα, ένα κουτσό ιδιωτικό θα έπρεπε να υπάρχει δημιουργικότητα, κίνητρα, ισότητα, ευκαιρίες για όλους, προστασία, ανάπτυξη και και.... και ύστερα ξύπνησα