Θέμα
:
Η Τέχνη της Ιστορικής Μινιατούρας - Παρουσίαση
View Single Post
#
1
17-10-2011, 22:56
Major_Goose
Senior Member
Ημερομηνία εγγραφής: May 2009
Περιοχή: AGIA PARASKEYH - ATHENS - GREECE
Μoto: R 1150 GS ADVE
Η Τέχνη της Ιστορικής Μινιατούρας - Παρουσίαση
Σκέφτηκα να σας πω λίγα πράγματα για αυτό που είναι χόμπυ μου απο 11 χρονών και τελικά καταλήγει να γίνει και επάγγελμα εν μέσω κρίσεως .
Και μιλάω για το σκάλισμα και βάψιμο της Ιστορικής Μινιατούρας.
Πρόκειται για έργα μικρογλυπτικής και μικροζωγραφικής σε κλίμακες 54χιλ, 75χιλ και 90 χιλ.
Επιλέγεται το θέμα , γίνεται εντατική βιβλιογραφική έρευνα και τεκμηρίωση (ενδυματολογία , οπλισμός κλπ) και μετά ακολουθεί το σκάλισμα, με ειδικά εποξικά υλικά, και η βαφή με σκοπό την όσο το δυνατό περισσότερο τρισδιάστατη απόδοση του γλυπτού .
Τα συγκεκριμένα έργα συλλέγουν συλλέκτες που ασχολούνται με το αντικείμενο ανα τον κόσμο, μουσεία , ιστορικοί σύλλογοι , άνθρωποι που απλώς τους αρέσει η ιστορία ή ή τέχνη της μικρογραφίας κ.λ.π. .
Εκτός απο ιστορικές φιγούρες μπορούν να δημιουργηθούν και φιγούρες φαντασίες ή απο κάθε άλλη θεματολογία
Παραθέτω και κάποιες φωτογραφίες απο δουλειές μου καθώς και ενα λίνκ απο φόρουμ στο οποίο είμαι μέλος με΄πολλές απο τις δουλειές μου (κάθε τίτλος και λινκ)
Ελπίζω να σας αρέσει και να περάσετε κάποια χαλαρή ώρα με ενα ποτάκι στο χέρι . Θα χαρώ να απαντήσω και σε κάθε ερώτηση ή απορία .
planetFigure - Costas Rodopoulos's vBench - Blog
Τα άβαφτα κομμάτια είναι για να δείτε το τελειωμένο σκαλισμένο ή χυτευμένο κομμάτι πριν το βάψιμό του .
Ελπίζω να σας άρεσαν !!!!!!
Major_Goose
Εμφάνιση Δημόσιου Προφίλ
Αναζήτηση μηνυμάτων από τον(ην): Major_Goose