View Single Post
Παλιό 20-07-2009, 10:24
VILLY Ο/Η VILLY βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθήνα
Μoto: Varadero XL1000V '07
Προεπιλογή Απάντηση: Σαν σήμερα 19 Ιουλίου

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από loulou1100gs Εμφάνιση μηνυμάτων
Ο Μούσκος ..........

Εάν ήθελαν ο παπάς και οι συν αυτώ, από το 1959 η Κύπρος θα ήταν ελληνική επαρχία και η Τουρκία θα ήταν στριμωγμένη στη γωνιά της.
Εκεί ακριβώς είναι φίλε μου το μπέρδεμα στην ιστορία.
Όλος ο ντόρος ξεκίνησε από το ότι κάποιοι ήθελαν την Ένωση με τη μητέρα πατρίδα και κάποιοι δεν την ήθελαν. Από κει ξεκινούν όλα!!!
Ο Μακάριος αποδεδειγμένα δεν την ήθελε.
Ξέρετε κάτι όμως.
Αναρωτιέστε τι θα γινόταν αν η Κύπρος είχε ενωθεί με την Ελλάδα έκτοτε.

Θάχαμε μια ακόμα εντονότερη Τουρκική μειονότητα (εκτός αυτής της Θράκης) εντός συνόρων να δυναμιτίζουν με εντολή του Αττίλα όποτε γούσταραν και να πυροδοτούν εντάσεις στη χώρα. Κάτι σαν βραδυφλεγείς βόμβα δηλαδή.

Και από πλευράς των Κυπρίων... τι?
Νάταν και αυτοί σαν τους Κρητικούς?
Ένα υπερπλούσιο νησί με φτωχούς κατοίκους μιας και όλα τα πλούτη της Κρήτης περνούν από το μεγάλο "φίλτρο" του κορβανά της Ελληνικής Βουλής.
Όχιιιιι. Ο Μακάριος το είχε προβλέψει αυτό.
Τι συνέβη δηλαδή. Οι Τουρκοκύπριοι πήραν το κομμάτι που τους αφορούσε και έκτοτε οι Ελληνοκύπριοι ζουν πλούσιοι ΟΛΟΙ τους!
Τώρα θα δουν τη γλύκα που μπήκαν στην ΕΟΚ κα έκαναν τη δυντατή τους λύρα ... ευρώ. Θα δουν και αυτοί τη γλύκα! Αλλά βλέπετε, ενώ οι κάτοικοι δε΄τόθελαν και πάλι οι ηγέτες κοίταξαν τη τσέπη τους. Λες και οι Άγγλοι που κράτησαν τη δική τους λίρα είνα λαλάκες!
Έχετε ακούσει Κύπριο να παραπονιέται ή να υποφέρει?
Οχιιιιι. ο Μακάριος τόχε προβλέψει και αυτό!

Φίλοι μου είναι γεγονός ότι στη Κύπρο δεν υπήρχε Τουρκική μειονότητα αλλά τουρκική πλευρά.
Όπως και στη Γιουγκοσλαβία που ο Τίτο μεταπολεμικά τους ένωσε και έκανε τελικά μια τρύπα στο νερό αφού 50 χρόνια ύστερα κάμανε πόλεμο αλληλοσκοτωθήκανε, σφαχτήκανε και τελικώς ... ξαναχωριστήκανε.
Τι να λέμε δηλαδή?
Έθνος με πολυεθνείς-πολυπολιτισμικούς κατοίκους αποδεδειγμένα ιστορικώς, δεν γίνεται.
Η Τουρκία διατηρεί εντός συνόρων 5 εθνότητες εδώ και χρόνια και γνωστά τα αποτελέσματα. Έχει δικτατορικό καθεστώς (δήθεν δημοκρατία αλλά με πολύ ξύλο!!), δημιουργεί πολέμους και ίντριγκες συνεχώς σε μια προσπάθεια να κρατήσει τα 50 εκατομμύρια της ενωμένα γιατί έτσι και ξεσπάσει εκεί η κατάσταση θα έχουμε χείμαρρους από αίμα!
Λοιπόν φίλοι μου το θέμα ξεκινά και καταλήγει στην ομόνοια και την ενότητα του κάθε έθνους.
Χωρίς εθνική ομοψυχία, ομόνοια, κοινή κουλτούρα, θρησκεία, ήθη, συνήθειες και πολιτισμό, κράτος δεν υφίσταται.
Αυτά έβλεπε ο Μακάριος και δεν ήθελε την ένωση με την Ελλάδα.

Εγώ προσωπικά… βιώνοντας και τη κατάσταση εδώ στη Κρήτη, συμφωνώ απόλυτα μαζί του, παρότι παραδέχομαι ότι ήταν ένας ηγέτης με μεγάλα αρνητικά -διπρόσωπα χαρακτηριστικά.

Last edited by VILLY; 20-07-2009 at 10:29.
Reply With Quote