26-10-2011, 12:04
|
Senior Member
|
|
Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3
|
|
Απάντηση: ΘΥΜΑ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ
Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από megalopsyxos
Φυσικά και όλα τα χρήματα των Ταμείων είτε αποθεματικά είτε όψεως προέρχονται από τις εισφορές και τις αποδόσεις. Δηλαδή με άλλο χρώμα λεφτά πληρώνει και με άλλο παίζει; Η χρηστή διαχείριση σε τέτοιου τύπου Κρατικούς Οργανισμούς επιβάλει από τα διαθέσιμα τακτοποιώ τις υποχρεώσεις μου και τα υπόλοιπα τα επενδύω με μηδενικό ρίσκο.....γραφτο αυτο και τσεκαρε το αν θες. Είναι και νομικά κατοχυρωμένο 
|
Δεν ειπα κατι τελειως διαφορετικο......, ειπα οτι οσοι εργαζονται σημερα πληρωνουν με τις εισφορες τους τις συνταξεις των σημερινων συνταξιουχων.
Τα αποθεματικα συγκεντρωθηκαν κυριως με την επιχορηγηση του κρατους (ποσοστο επι ΑΕΠ ετησιως). Στα υπολοιπα συμφωνουμε.
Απόσπασμα:
Δεν βγαίνουν όλοι. Βγαίνουν αυτοί που επιθυμούν. Κανέναν δεν συμφέρει να βγει. Αυτό να το ξέρεις. Όσο κάθεται τόσο αυξάνει τη σύνταξή του και το εφάπαξ του και επιπλέον απολαμβάνει κατά πολύ υψηλότερες αποδοχές. Όσοι ζήτησαν και βγήκαν με την κατοχύρωση του δικαιώματος, κάτι μεσολάβησε στη ζωή τους και τόκαναν. Και μη μπερδεύεις την εθελουσία έξοδο που αφορά επιχειρήσεις που έκλεισαν ή ιδιωτικοποιήθηκαν με τους συνταξιοδοτηθέντες λόγω κατοχύρωσης δικαιώματος. Είναι 2 τελείως διαφορετικά πράγματα. 
|
Μεγαλοψυχε, σε παρακαλω σαν συνδικαλιστης (εστω πρωην) τα συνταξιοδοτικα τα εχω δουλεψει και τα εχω φωναξει στους δρομους!!
Οσα λεφτα και να πληρωνεται ενας εργαζομενος π,χ, 8000 μικτα, το ανωτατο ποσο που πληρωνει στο ΙΚΑ ειναι 300ε μηνιαιως και ο εγοδοτης περιπου το 2πλασιο αυτου συνολο 800-900ε. Το ιδιο πληρωνει και αυτος που παιρνει 3000 μικτα αλλα και αυτος που παιρνει 10000μικτα. Ετσι η ανωτατη συνταξη που δινει το ΙΚΑ ειναι 1500-1700ε. Ειτε 50 χρονια δουλεψεις ειτε 37 με μισθο που οι μηνιαιες εισφορες του ειναι στο ανωτατο κλιμακιο ητοι 800-900ε αυτην την συνταξη θα παρεις.
Διαβασε την νομοθεσια περι συνταξεων και το πως υπολογιζονται ως ποσοστο επι του μισθου και ποιο ειναι το ανωτατο αυτου και θα δεις οτι εχω δικιο.
Οι συνταξεις των 4000+ ευρο απορρεουν απο αθροιστικους επικουρικους ασφαλιστικους φορεις ενος εργαζομενου και οχι απο την κυρια του συνταξη.
Οσο για το εφαπαξ αυτο ναι ειναι αναλογως ετων με μικρη διαφορα ενος που βγαινει στα 30 χρονια και ενος που βγαινει με 35 χρονια, και φυσικα ισχυει με νομο μονον για τους Δ.Υ.
Για τους Ι.Υ. ειναι στην ευχερεια του εργοδοτη να στο δωσει αν δεχθει να σε ''απολυσει'' (αποοζημιωση απολυσης) τον χρονο που συνταξιοδοτησαι. Αλλιως σου λεει παραιτησου.....
Απόσπασμα:
Οτι πεις...!!! Φαινεται οτι ο πατερας μου και ο πεθερος μου ζουν σε άλλη χωρα.....με συγχωρεις!
|
Για τα δώρα μιλάω[/QUOTE]
Το ειχα γραψει πιο πανω, ναι τα δωρα κοπηκαν και σαν μερος της ετησιας συνολικης συνταξης θεωρειται οτι κοπηκε ποσοστο επι της συνταξης. Δεν διαφωνουμε σε αυτο!
Last edited by GeorgeP; 26-10-2011 at 12:06.
|