View Single Post
Παλιό 31-10-2011, 16:28
ckk Ο/Η ckk βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Oct 2009
Περιοχή: Εκάλη
Μoto: BMW R1200GS
Προεπιλογή Απάντηση: Ματαιώνεται η στρατιωτική παρέλαση στην Θεσσαλονίκη ???

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ckalfas Εμφάνιση μηνυμάτων
Είναι τώρα (μετά από τα όσα προηγουμένως έχουν γραφεί...) η σωστή ώρα να ρωτήσω;

-Ξέρουμε ως λαός τι θέλουμε; Ή μόνο αντιδρούμε;

Δεν μπορώ να μιλήσω για τον λαό.

Εγώ θα ήθελα να εφαρμόζονται όλα για ΟΛΟΥΣ.

-Ποια θα θέλαμε να είναι η επόμενη μέρα; Γιατί καλά τα λέμε, αλλά πρέπει να υπάρχει και συνέχεια και μάλιστα η καλύτερη δυνατή, έτσι;

Μια μέρα, που το κράτος θα δουλεύει και θα δουλεύει σωστά. Οι συμβάσεις θα είναι σωστές, τα έργα θα παραλαμβάνονται σωστά, οι εφορίες θα δουλεύουν σωστά, τα υπουργεία θα δουλεύουν σωστά, το χρηματιστήριο θα δουλεύει σωστά, θα περιμένουμε στα κόκκινα και στα STOP, αλλιώς θα μας κόβουν τον …, θα δίνουμε προτεραιότητα στους πεζούς στις διαβάσεις, οι πεζοί δεν θα διασχίζουν κάθετα τις οδικές αρτηρίες εκτός διαβάσεων αλλά και πηδώντας κάγκελα, δεν θα οδηγούμε μιλώντας στο κινητό, τα τρόφιμα θα τιμολογούνται σωστά, οι επιχειρήσεις θα δουλεύουν σωστά, οι έλεγχοι από το κράτος θα γίνονται σωστά, οι κλέφτες θα συλλαμβάνονται σωστά, τα δικαστήρια θα δικάζουν σωστά, τα νοσοκομεία θα δουλεύουν σωστά, τα ΜΜΕ θα ενημερώνουν σωστά, τα θέατρα θα επιδοτούνται σωστά, η πρωτογενής παραγωγή θα εργάζεται σωστά, το ίδιο ο τουρισμός, τα συνδικάτα θα δουλεύουν σωστά, οι τράπεζες θα δουλεύουν σωστά…

μπορώ να κάθομαι να σας ζαλίζω μια ώρα.

ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΗΜΕΡΑ, ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΩΣΤΑ.

-Ποια πρόσωπα θα εμπιστευόμασταν για την διακυβέρνηση της χώρας; Υπάρχουν; Αν όχι, θα αναλαμβάναμε επιτέλους εμείς, ο λαός, να ασχοληθούμε (ο καθένας ξεχωριστά, από το δικό του μετερίζι) ενεργά με τα κοινά ή θα βάζαμε πάλι τον αυτόματο πιλότο για να περιμένουμε από τους άλλους να μας φτιάξουν ένα ομορφότερο μέλλον, μια καλύτερη Ελλάδα;

Για να δουλέψει ένα κράτος σωστά, πρέπει να δουλέψουν σωστά οι πολιτικοί του – οι βουλευτές του – τα υπουργεία του – οι δημόσιοι υπάλληλοι. Αν δουλέψουν αυτά καλά, ούτε οι τράπεζες – ούτε οι επιχειρηματίες – ούτε οι δημοσιογράφοι – ούτε οι δικαστικοί - και σε τελική ανάλυση ούτε οι πολίτες θα μπορούσαν να κάνουν ότι θέλουν. Ή θα μπορούσαν σε πολύ μικρότερη κλίμακα.

Προκαταβολικά, σας ενημερώνω ότι όλα αυτά τα γράφω, όχι γιατί χύνω δάκρυα για τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας ή για την κυβέρνηση... αλλά ως δημοκρατικά σκεπτόμενους πολίτες αυτά θα έπρεπε να μας απασχολούν!

Στην αρχαία Ελλάδα έλεγαν οι άνθρωποι, όποιος ξέρει να κυβερνάει καλά, πρέπει να ξέρει και να κυβερνάται εξίσου καλά...

Σωστόν. Και εγώ είμαι εδώ και περιμένω να κυβερνηθώ καλά. Όσο δεν κυβερνώμαι καλά, τόσο θα είμαι κακός πολίτης.
Reply With Quote