Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από batman
...το γνωστό θέμα...να σας προλάβω,λέγοντας οτι στο φόρουμ έχω διαβάσει όλες τις απαντήσεις φίλων.και η εξάτμιση λαδιού λογική λόγω αερόψυξης κλπ.και σε 2 συνεργεία ρώτησα,αποδεκτό απο την bmw επίσης.το θέμα μου,είναι τώρα το εξής.πόση ποσότητα μπορεί να καίει???
τις 2 φορές που συμπλήρωσα γω λάδι,πήρε 750 ml τη πρώτη φορά,μετά απο συμπλήρωμα στο συνεργείο(περίπου ίδια ποσότητα) και μετά απο 1000 χλμ περίπου.και 1 λιτρο,παλι μετά απο 1000 χλμ και κάτι,πριν 3 μέρες.είναι λογικό??δηλαδή θα βάζω κατα μέσο όρο 3-4 λίτρα ανα 5000χλμ??και μετά αλλαγή όλα???(άλλα 4???)?το λάδι είναι πάντα 20-50,η αλήθεια είναι πως το κυνηγάω όσο μπορώ το θηρίο,αλλά μου φαίνεται πολύ αυτό για να είναι και αποδεκτό απο την εταιρεία και τους ανθρώπους των συνεργείων.υπάρχει περίπτωση να υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο μοτέρ??
σημειωτέον δε οτι ποτέ δεν έχω δει σταγόνα λαδιού απο διαρροή και ποτέ άσπρους καπνούς και μυρωδιές που σημαίνουν λάδι στο θάλαμο καύσης.
αν έχετε-είχατε 1150 adv αλλά και αν δεν είχατε και απλώς γνωρίζετε κάτι παραπάνω,η γνώμη σας πολύτιμη,γιατί θα κουφαθώ.φίλος με 1200gs απλό,μου λέει, οτι ίσως μειωθεί το λάδι μέχρι 500 ml ανα 5000 χλμ.και άλλος φίλος με 1200 adv του 2006,μου λέει οτι δεν του καίει τίποτα..τι συμβαίνει στα σώψυχα του boxer μου άραγε????     
|
Ειχα 1150 και σε καταλαβαινω απόλυτα!!! Μην χολοσκάς!! Ειναι συναρτηση του δεξιου καρπού και του λαδιου που χρησιμοποιεις!!! Αν θελεις ακολουθα την συμβουλη μου και χρησιμοποιησε Χειμωνα-Καλοκαιρι λαδι ΟΡΥΚΤΕΛΑΙΟ 20-50!!! Οχι συνθετικα ακι ημισυνθετικά!! Απλο ΟΡΥΚΤΕΛΑΙΟ των 4ε το λιτρο!! Αυτο λεει και η ''μαμα''! Ουτε 10/40, 5/50 και 15/50 αλλα απλο 20/50!!! Αλλαζε το καθε 5000κμ και θα δεις μεγάλη μειωση στο καταναλωμενο λαδι του 1150 σου!!
Υ.Γ. Αφου εχεις διαβασει τα σχετικά νηματα θα εχεις διαβασει και τα γραφόμενα μου στο θέμα και κυριως σχετικα με τα συνθετικα λαδια και του κατα ποσον ταιριαζουν σε εναν οποιοδηποτε αερόψυκτο κινητηρα!!!