View Single Post
Παλιό 12-11-2011, 19:35
Uriah Heep Ο/Η Uriah Heep βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Oct 2009
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή Απάντηση: საქართველოს და სომხეთის

Και μερικές σκόρπιες σκέψεις για το ταξίδι...

Ξεκίνησα μουδιασμένος με μια ψυχολογική καθίζηση. Ακόμα δεν έχω ξεπεράσει τους πρόσφατους θανάτους του Νώντα και του Panvas.
Ταξίδευα με ταχύτητα από 90 εως 110 χλμ/ωρα για χιλιάδες χιλιόμετρα, ταχύτητα που πιθανόν να ανάγκαζε αναβάτη GS1200 να προτιμήσει ένα αξιοπρεπές χαρακίρι, από το να με ακολουθήσει!
Δεν ένοιωσα να κινδυνεύω (από τροχαίο) πουθενά, μέχρι τα σύνορα της Γεωργίας. Στη Γεωργία και την Αρμενία οδηγούν σαν τρελλοί!!!
Πολύ προσοχή λοιπόν!

Δολοφόνοι, κλέφτες, serial killers, ελεύθεροι σκοπευτές, βιαστές εν στύσει...δεν έπεσαν στην αντίληψή μου, ούτε ένοιωσα μια στιγμή να κινδυνεύω.

Τα τοπία? Και στις 2 χώρες δεν έχουν τίποτα το ξεχωριστό για το Ελληνικό μάτι. Είναι σαν να ταξιδεύεις στα ...Αθάνατα Ελληνικά Βουνά!
Δεν υπάρχει κάτι για να τρελλαθείς...
Οι άνθρωποι? Όπως ακριβώς τους βλέπετε στις λαϊκές αγορές, στα παζάρια και στις οικοδομές στην Ελλάδα.
Οι πόλεις? Κλασσικά απομεινάρια του πρώην ...Υπαρκτού.
Εξαίρεση αποτελούν οι πρωτεύουσες (Τιφλίδα και Ερεβάν) με εντυπωσιακά κέντρα, σαν να βρίσκεσαι σε Ευρωπαϊκή χώρα, με όλες τις γνωστές φίρμες και εξαιρετικά φροντισμένα για να εντυπωσιάσουν. Με το που απομακρύνεσαι λίγο από το κέντρο, ξαναρχίζει η μιζέρια...

Άμα είναι να πας για τις πόλεις, έχασες μεγάλε!

Πάνε καμιά Πράγα καλύτερα!

Για τα τοπία? Άστο είδαμε και καλύτερα!
Και γιατί ενθουσιάστηκες? θα μΕ πεις...

Μα δεν αξιολογώ τα ταξίδια μου εν είδει καλλιστείων...θα σΕ πω.
Μου αρκεί που η ψυχή μου έχει την ταξιδιωτική διαθεσιμότητα,
...να εισπράξει υλικό περιφρονητέο...
...και την ικανότητα να φωταγωγεί τις ασήμαντες λεπτομέρειες της καθημερινότητας.

Κι όταν σ' αυτό το παζλ προστεθεί η αγνή φιλία και η ακατέργαστη ανθρώπινη φιλοξενία στον ξένο τόπο...
.
.
...τότε μπορώ να λέω ότι κι αυτό το ταξίδι έκανε άλλο ένα σουξέ στην καρδιά μου!

Εις ευτυχή και ασφαλή miles, φίλτατοι ταξιδευτές!

Φωτό : Επισκευή ψυγείου στο κέντρο του Ερεβάν

ΥΓ Για οποιαδήποτε πληροφορία στη διάθεση κάθε ταξιδιώτη, είτε τηλεφωνικά είτε εκ του σύνεγγυς στον Χολομώντα με hamsi, mangal, köfte, izgara, τα γνωστά...
Attached Images
File Type: jpg Georgia-Armenia 2011 066.jpg (50.2 KB, 105 views)

Last edited by Uriah Heep; 12-11-2011 at 19:53.
Reply With Quote