View Single Post
Παλιό 15-11-2011, 15:19
steliosx Ο/Η steliosx βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Περιοχή: Αγία Παρασκευή
Μoto: BMW F650GS'08 (twin), ΧΤ500'01
Προεπιλογή Απάντηση: ΙΣΧΥΕΙ ΑΡΑΓΕ ;ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ Η ΡΩΣΙΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕ

Κατά την άποψή μου πιό μεγάλη μπούρδα δεν έχω ακούσει. Το κείμενο αυτό είναι γνωστό. "Πάιζει" εδώ και καιρό στο net. Μου το έστειλε και η γυναίκα μου.

1. Ο ορισμός της υφαλοκριπίδας είναι διαφορετικός.
2. Η τουρκία και οι ΗΠΑ έχουν εγκρίνει σχετικό νόμο.
3. Η υφαλοκριπίδα δεν ισχύει πλέον, ή μάλλον δεν χρησιμεύει γιατί έχει υπερκεραστεί από τη διάταξη ορισμού της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΩΖ)
4. Ουδέποτε έχει τεθεί ως θέμα ότι η Ελλάδα θα χάσει εθνικά δικαιώματα υπο αυτή την έννοια. Όταν αναφερόμαστε για απώλεια "τύπου" εθνικών δικαιωμάτων, αναφερόμαστε πρωτίστως στον τρόπο σύνταξης και υλοποίησης του προϋπολογισμού και των οικονομικών μέτρων και στον έλεγχο αποτελεσματικότητας δημόσιας διοίκησης.
5. Η Ρωσσία ποτέ δεν έφυγε από την Μεσόγειο και ειδικά από το Αιγαίο. Διατηρεί εδώ και 35 χρόνια ναυτική πλωτή βάση ανεφοδιασμού και Διοικητικής Μέριμνας στο κεντρικό Αιγαίο στα διεθνή ύδατα. Στην γιορτή της 28ης Οκτωβρίου Ρώσσοι Πεζοναύτες παρέλασαν μαζί με έλληνες στρατιώτες στην Αλεξανδρούπολη. Η ναυτική παρουσία των Ρώσσων είναι ιδιαίτερα ισχυρή το τελευταίο διάστημα για τέσσερεις λόγους.
α) Η Ρωσσία έχει ζητήσει άδεια για γεωτρήσεις στα διπλανά οικόπεδα απο Νο 12 της ΑΩΖ της Κύπρου. Στον ίδιο χώρο που έκανε λεονταρισμούς η Τουρκία και αμφισβητούσε τα πάντα. β) Εχει κάνει συμφωνία με την Συρία για δημιουργία ναυτικής βάσης
γ) δεν θέλει να αφήσει πλήρης ελευθερία στις 12 φρεγάτες τύπου AEGIS των ΗΠΑ που δημιουργούν αντιβαλιστική ομπρέλλα μέχρι και την αν. Ρωσία
δ) Πάντα το ήθελε. Παλιά δεν μπορούσε να το κάνει. Τώρα πλέον μπορεί.
Reply With Quote