Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από tassos85
Αγαπητοί φίλοι, πριν 1 βδομάδα αγόρασα ένα κρανάκι bell m1. Είναι πολύ ελαφρύ, όμορφο και στα αστέρια της sharp έχει 5 και πολύ καλές κριτικές. Είναι μέγεθος small (56 cm). Δυστυχώς αν και μετά απο χρήση μιας εβδομαδας μου έχει κάτσει πολύ καλα στα πλαινά, με στενέυει στο μέτοπο σε ανεκτό βαθμό βέβαια, αλλά όταν το βγάλω μετά απο 15 και πάνω λεπτά μου αφήνει κοκκινήλα. Δυστυχώς λέω πλέον να το δώσω και να πάρω κάτι άλλο. ΑΠο την άλλη σκέφτομαι πως ένα κρανάκι πρέπει να μας είναι ακριβώς στο κεφάλι μας και οτι ανοίγουν. Δεν ξέρω όμως κατα πόσο θα ανοίξει στο μέτωπο....
Μέτρησα και με μεζούρα το κεφάλι μου και είμαι στα 57 cm ενώ το κράνος είναι small 56. Είναι σκοπιμο να κάνω υπομονή ακόμα ή να αρχίσω να ψάχνω για το επόμενο??? 
|
Οπως ειπαν και οι προηγουμενοι με 57cm κεφαλι εισαι καθαρα medium κατα τας γραφας.
Γιατι το λεω αυτο.Εξαρταται λοιπον απο ποιο κρανος αγοραζεις που σημαινει ποσα εξωτερικα κελυφη χρησιμοποιει ο κατασκευαστης.Οσο περισσοτερα χρησιμοποιει(ARAI 4 κελυφη - SHOEI 4 κελυφη και το X-SPIRIT II 5 κελυφη απο το 2012).
Οπως καταλαβαινεις οσα περισσοτερα κελυφη χρησιμοποιει ο κατασκευαστης τοσο απολυτο ειναι και το νουμερο.
Αν ο κατασκευαστης χρησιμοποιει ενα εξωτερικο κελυφος (συμβαινει σε ολα τα θερμοπλαστικα-πολυκαρμπονατα)τοτε τα νουμερα δεν ειναι απολυτα.
Η BELL δεν ξερω ποσα κελυφη βγαζει(απο τοτε που ξαναγεννηθηκε απο τις σταχτες της στην κινα,δεν ειναι αυτη που ξεραμε).
Ολα αυτα τα γραφω υποθετοντας οτι δοκιμασες το small και οτι σου εκανε.
Τωρα οσον αφορα τη sharp...κρατα μικρο καλαθι(αυτο ειναι αλλο θεμα ομως).
Οταν θα πας να ξεναπαρεις κρανος να το δοκιμασεις,να το δεσεις και να το αφησεις φορεμενο και δεμενο τουλαχιστον δυο λεπτα.
Να θυμασαι οτι δεν κανουν ολα τα κρανη σε ολα τα κεφαλια.
Υ/Γ:Aν σε χτυπαει λιγο το κρανος,διορθωνεται(οπως ειπε και ο φιλος απο το αργος).