
18-11-2011, 16:12
|
|
Senior Member
|
|
Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3
|
|
Απάντηση: Τρία χρόνια φυλάκιση σε επιχειρηματία για οφειλές στο Δ
Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Albatros
Αυτουνού δεν του κόψανε το ρεύμα, το νερό,τον αέρα ...τον Κ@λο
γιατι χρωστάει μόνο κάτι ψιλά...
ΥΓ. Μέχρι 3 χρόνια είναι με αναστολή...

|
δεν λεει τιποτε για αναστολη και απο οσο ρωτησα τα ξαδερφια δικηγορους δεν παιζει αναστολη στον νομο περι χρεων στο δημοσιο ο οποιος ισχυει απο 1/8/11.
αναλυτικοτερα:
Ληξιπρόθεσμα χρέη
Θεσπίζεται ως διαρκές και επομένως, ως συνεχές αυτόφωρο, το αδίκημα της μη καταβολής ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο, αλλά με χρόνο τέλεσης του αδικήματος το χρονικό διάστημα από την παρέλευση των τεσσάρων μηνών από τότε που έγιναν ληξιπρόθεσμα μέχρι τη συμπλήρωση χρόνου ίσου με το 1/3 της προθεσμίας παραγραφής.
Δηλαδή, για χρονικό διάστημα 20 μηνών από τότε που παρήλθε χρόνος τεσσάρων μηνών από την ημερομηνία που κατέστησαν ληξιπρόθεσμα.
Παράδειγμα: Χρέος που έγινε ληξιπρόθεσμο την 31-1-2011. Από την 1-6-2011 αρχίζει να «μετράει» το 20μηνο του αυτοφώρου που λήγει στις 28-3-2012.
Αυξάνονται οι ποινές:
- έχρι 5.000 ευρώ δεν υπάρχει ποινικό αδίκημα.
- Από 5.000 - 10.000 ευρώ, επιβάλλεται φυλάκιση έως 1 έτος
- Από 10.000 - 50.000 ευρώ, επιβάλλεται φυλάκιση 6 τουλάχιστον μήνες.
- Από 50.000 έως 150.000 ευρώ, επιβάλλεται φυλάκιση 1 τουλάχιστον έτους.
- Από 150.000 ευρώ και άνω, επιβάλλεται φυλάκιση 3 τουλάχιστον έτη.
Εάν το ποσό που οφείλεται στο Δημόσιο εξοφληθεί μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε οποιονδήποτε βαθμό, η πράξη μπορεί να κριθεί ατιμώρητη.
Φοροδιαφυγή
Θεσπίζεται ως διαρκές και επομένως ως συνεχές αυτόφωρο, το αδίκημα της φοροδιαφυγής με την παράλειψη υποβολής ή την υποβολή ανακριβούς δήλωσης στη φορολογία εισοδήματος, εφόσον από την παράλειψη ή των ανακρίβεια της δήλωσης δεν αποδόθηκε ο οφειλόμενος φόρος.
- Μέχρι 15.000 ευρώ δεν υπάρχει ποινικό αδίκημα.
- Από 15.000 - 150.000 ευρώ, επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον 1 έτους.
- Από 150.000 ευρώ και άνω, επιβάλλεται από 5 ως 20 χρόνια κάθειρξη.
Χρόνος τέλεσης του αδικήματος αυτού είναι το χρονικό διάστημα από την ημέρα κατά την οποία για πρώτη φορά όφειλε να ενεργήσει ο υπαίτιος μέχρι τη συμπλήρωση χρόνου αντίστοιχου με το 1/3 της κατά περίπτωση προβλεπόμενης προθεσμίας παραγραφής, δηλαδή στα πλημμελήματα 20 μήνες και στα κακουργήματα 5 χρόνια από τότε που παρέλειψε να υποβάλει ή υπέβαλε ανακριβή δήλωση.
Φοροδιαφυγή στον ΦΠΑ
Θεσπίζεται ως διαρκές και επομένως ως συνεχές αυτόφωρο, το αδίκημα της φοροδιαφυγής για μη απόδοση ή ανακριβή απόδοση Φ.Π.Α., Φ.Μ.Υ. και λοιπών παρακρατούμενων φόρων, τελών ή εισφορών.
· Από 1 - 3.000 ευρώ, επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον 10 ημερών.
· Από 3.000 - 75.000 ευρώ, επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον 1 έτους.
· Από 75.000 ευρώ και άνω, επιβάλλεται από 5 ως 20 χρόνια κάθειρξη.
Χρόνος τέλεσης του αδικήματος είναι το χρονικό διάστημα από την ημέρα κατά την οποία για πρώτη φορά όφειλε να ενεργήσει ο υπαίτιος μέχρι τη συμπλήρωση χρόνου αντίστοιχου με το 1/3 της κατά περίπτωση προβλεπόμενης προθεσμίας παραγραφής, δηλαδή στα πλημμελήματα 20 μήνες και στα κακουργήματα 5 χρόνια από τότε που δεν απέδωσε ή απέδωσε ανακριβώς Φ.Π.Α., Φ.Μ.Υ. κ.λπ.
H φυλακιση ειναι εξαγορασιμη αλλα λογω του διαρκους και του συνεχους αν δεν εξωφληθη η οφειλη το αυτοφορο θα επιβαλεται συνεχως και διαρκως και μαζι με αυτο και οι εξαγορασιμες ποινες.
Η καθειρξη (κακουργημα) ποτε δεν ειναι εξαγορασιμη ουτε με δικαιωμα αναστολης.
Αυτα για να μην βγαζουμε απο το μυαλο μας σεναρια περι αναστολης κ.λ.π.
|