View Single Post
  #22  
Παλιό 28-07-2009, 15:13
essel Ο/Η essel βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: May 2009
Περιοχή: athens
Μoto: K1200GT
Μηνύματα: 1,446
Προεπιλογή Απάντηση: Καλημέρες,καλησπέρες & καληνύχτες-Τρίτη 28 Ιουλίου 09!!!

καλό μεσημέρι σε ολους
και για όσους δεν έφαγαν ακόμη

Γαρίδες Hot & Spicy


Συστατικά
  • 350 gr γαρίδες (μεγάλου μεγέθους, καθαρισμένες)
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 1 πόδι σέλινου
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. κάρυ
  • 1 κ.σ. πάστα ντομάτας
  • 100 gr. γιαούρτι στραγγιστό
Οδηγίες


  1. Σε μικρό κατσαρολάκι τσιγαρίστε στο λάδι το κρεμμύδι και το πόδι του σέλινου, ψιλοκομμένα, μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια προσθέστε 2-3 κουτάλες από ζωμό χορταρικών που θα έχετε προηγουμένως ετοιμάσει (κατά προτίμηση με σπιτικούς κύβους, αλλιώς με κάποιον από τους πολλούς του εμπορίου).
  2. Αφήστε τα να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να είναι εντελώς έτοιμα τα χορταρικά.
  3. Προσθέστε το κάρυ, το αλεύρι (λίγο-λίγο και ανακατεύοντας διαρκώς για να διαλυθεί), την πάστα ντομάτας και άλλες 3 κουτάλες από τον ίδιο ζωμό και αφήστε όλα να σιγοβράσουν για άλλα 20 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσει καλά η σάλτσα.
  4. Φιλτράρετε την σάλτσα ρίχνοντάς την σε τηγάνι, προσθέστε το γιαούρτι και φέρτε το σε χαμηλή φωτιά να πάρει μία βράση.
  5. Σε άλλο τηγάνι περάστε για 1-2 λεπτά, σε πολύ δυνατή φωτιά, τις γαρίδες, ελαφρά αλευρωμένες, να σωταρισθούν και από τις δύο πλευρές.
  6. Ρίξτε από πάνω τους τη σάλτσα με το κάρυ και μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά.
  7. Σερβίρετε τις γαρίδες με τη σάλτσα ζεστές.
Λίγα μυστικά ακόμα


Για να γίνει η συνταγή ασφαλείς για αυτούς που ακολουθούν τη διατροφή χωρίς γλουτένη κάντε τα εξής:
  • 1 κουτ. αλεύρι χωρίς γλουτένη και πάστα ντομάτας χωρίς γλουτένη.