Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Alkinoos
Γιατί κ οι δυο λαμδα είναι τοποθετημένοι στις εργοστασιακες θέσεις κ δεν έχουν καμία σχέση μα το Y pipe. Εκει που ήταν πριν, είναι κ τώρα. Δεν υπάρχει λόγος να ανάψει λαμπάκι.
Η θερμοκρασία που διαβάζουν είναι πριν το Y pipe. Έτσι ήταν κ η διάταξη τους πριν την αφαίρεση του καταλύτη. Δεν αλλάζει κάτι.
Εν το μεταξύ, αν παρατηρήσεις σε αλλα συστηματα, βλέπε Ρεμους κλπ, οι λαμδα τοποθετούνται πιο κοντά στις εξαγωγές ώστε να διαβάζουν πιο αμμεσα θερμοκρασία καυσαεριων.
Αυτο πιθανών να συμβαίνει γιατί λόγο αυξήσεις τις διατομης η θερμοκρασία πέφτει πιο γρήγορα κ αν οι λαμδα μπουν έστω κ 10 πόντους πιο πέρα, προφανώς ανάβει λαμπάκι.
Εγω στα downpipes δεν έχω αυξησει την διάτομη. Ίσα ίσα την έχω μειώσει 1μμ για να μου κρατάει χαμηλά κ συνεπώς έχω αφησει τους λαμδα στη θέση τους ανεπαφους.
|
Τωρα το πιασα. Δεν εχει λαμδα μετα τον καλυτη, οπως ειναι στα αυτοκινητα δηλαδη ενας λ πριν τον καταλυτη και ενα λ μετα. Εχει δυο πριν τον καταλυτη εναν για καθε κυλινδρο. Εγω νομιζα οτι ειχε και μετα οποτε γιαυτο και το ερωτημα.