Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από paschalis
Μερικες σκεψεις με αφορμη την χρηση BMW χωρις καταλυτη...
Ποσες μοτοσυκλετες κυκλοφορουν στην Ελλαδα καιγοντας αμολυβδη χωρις να εχουν καταλυτη?
Ολες εκτος απο αυτες που ειναι BMW!
Αν υπαρχουν αλλες μαρκες παιδια διορθωστε με!
Θα συμφωνεις οτο αυτες εκπεμπουν το ιδιο επικινδυνα καυσαερια με τη δικη μου και του Αλκινοου.
Αρα το θεμα ειναι αν θα εχουμε στο δρομο 1.000.000 περιπου μηχανες χωρις καταλυτη η 1.000.002.(Εβαλα και τα παπια)
Μηπως οι δικες μας χωρις καταλυτη ρυπαινουν περισσοτερο?
Οχι.
Αν δεις και το θεμα πανευρωπαικα ας πουμε προσθεσε μερικες εκατομμυρια ακομα.
Σε ολη την ηπειρο ΜΟΝΟ ΟΙ BMW ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΤΑΛΥΤΗ?
Και πως παιρνουν ολες οι αλλες εγκριση τυπου?
Χρησιμοποιωντας μηχανισμους εμπλουτισμου με φρεσκο αερα των καυσαεριων που εκπεμπουν και το κανουν με την ανοχη των τοπικων ΚΤΕΟ που δηθεν αγνοουν την υπαρξη τους!!
Η μεγιστη υποκρισια!
Τετοιο μηχανισμο εχουν απο το KYMCO της γυναικας μου μεχρι το Varadero του φιλου και συμφορουμιτη Νικου!
Ενω αντιθετα δεν το διαθετουν οι παλαιοτερης τεχνολογιας(π.χ. Αφρικα Τρανσαλπ διχρονες παντος τυπου κλπ)
Αν θελεις στη λιστα προσθετεις και τις εξωλεμβιες τα κουρευτικα τα αλυσοπριονα τις γεννητριες απο τα πανηγυρια που δουλευουν αναμεσα σε μικρα παιδακια ΑΚΙΝΗΤΕΣ και οτι αλλο καιει βενζινη ξεχασα..
Βλεπεις οτι το θεμα αφορα πολυ κοσμο βλαπτει συμφεροντα και επηρεαζει κερδοφοριες κι αυτος ειναι ο λογος που ειναι θαμμενο
Υπο αυτες τις συνθηκες δεν εχω κανεα μα κανενα δισταγμο να κυκλοφορησω κι εγω χωρις το μαγικο εξαρτημα.
|
φιλε καλα τα λες αλλα νομιζω πως υπαρχουν κι`αλλα μηχανακια με καταλυτη χωρις να ειναι bmw(πχ το fazer-δες στη wikipedia η ρωτα ενα μαστορα- που ειχα,οπως κ το er6 του αδερφου μου..κ σιγουρα ειναι κ αλλα μηχανακια με καταλυτη),κ το ξαναλεω,για εμενα το σκεπτικο:`αφου υπαρχουν τοσα κ τοσα χειροτερα,ε,αλλο ενα δε πειραζει...`που παλι εγκεινται στη λογικη:`ελα τωρα μωρε αυτο σε πειραξε...?`δεν στεκουν σαν επιχειρημα για εμενα...φιλε μου ομως αν μου επιτρεπεις,αντιφασκεις....στην τελευταια σου προταση λες οτι αφου το κανουν τοσες κ τοσες αλλες μηχανες(κ παιρνουν εγκριση τυπου με τη μεγιστη υποκρισια) κ εσυ δεν εχεις προβλημα...δηλαδη δεν εχεις προβλημα γνωριζοντας πως οταν βγαλεις τον καταλυτη,μικρα παιδακια αναπνεουν τα βλαβερα καυσαερια που εκπεμπονται απο τον κινητηρα της μηχανης σου,οπως δεν εχεις οταν γινεται κ αυτο απο αλλους(βλ. μηχανακια ηλεκτρογεννητριων στα πανηγυρια..),αυτο δεν ειναι υποκρισια..?.Φιλε εχεις δικιο οτι το ολο θεμα αφορα κερδοφορια οικονομικη,ομως μηπως τελικα αφορα κ στην κοινωνικη ευαισθησια του καθενος..?Γιατι δηλαδη να τον βγαλω(για λιγα αλογα κ παραπανω νευρο σε μια μηχανη230+ κιλων..?Μαλλον λαθος επιλογη..!Υπαρχουν απειρα sport bikes που κανουν καλυτερα αυτη τη δουλεια...),ενω εν γνωση μου κανω μια πραξη που βλαπτει εμενα κ τους γυρω μου..?.Κ οχι δε συμφωνω πως οι μηχανες χωρις καταλυτη εκπεμπουν το ιδιο επικινδυνα καυσαερια,με αυτες που εχουν,απο τις λιγες γνωσεις που εχω δηλαδη...ισως για καποιο λογω ειναι εκει..Φιλε αυτα στα λεω χωρις να θελω να σε θιξω,απλα παραθετω τις σκεψεις μου κ συγγνωμη αν σε στεναχωρω,θα ηθελα μια απαντηση σε αυτα που σε ρωταω,χωρις αντιπαραθεσεις απλα για την αντιπαραθεση,νευρα,χαρακτηρισμους κ αλλα,ομορφα κ αγαπημενα που λενε..Παντα φιλικα,stukas.