View Single Post
Παλιό 26-11-2011, 17:02
paschalis Ο/Η paschalis βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2009
Περιοχή: thessaloniki
Μoto: R1200GS '04
Προεπιλογή Απάντηση: Ολωσωμη εξατμιση R1200GS adventure

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από stukas Εμφάνιση μηνυμάτων
φιλε καλα τα λες αλλα νομιζω πως υπαρχουν κι`αλλα μηχανακια με καταλυτη χωρις να ειναι bmw(πχ το fazer-δες στη wikipedia η ρωτα ενα μαστορα- που ειχα,οπως κ το er6 του αδερφου μου..κ σιγουρα ειναι κ αλλα μηχανακια με καταλυτη),κ το ξαναλεω,για εμενα το σκεπτικο:`αφου υπαρχουν τοσα κ τοσα χειροτερα,ε,αλλο ενα δε πειραζει...`που παλι εγκεινται στη λογικη:`ελα τωρα μωρε αυτο σε πειραξε...?`δεν στεκουν σαν επιχειρημα για εμενα...φιλε μου ομως αν μου επιτρεπεις,αντιφασκεις....στην τελευταια σου προταση λες οτι αφου το κανουν τοσες κ τοσες αλλες μηχανες(κ παιρνουν εγκριση τυπου με τη μεγιστη υποκρισια) κ εσυ δεν εχεις προβλημα...δηλαδη δεν εχεις προβλημα γνωριζοντας πως οταν βγαλεις τον καταλυτη,μικρα παιδακια αναπνεουν τα βλαβερα καυσαερια που εκπεμπονται απο τον κινητηρα της μηχανης σου,οπως δεν εχεις οταν γινεται κ αυτο απο αλλους(βλ. μηχανακια ηλεκτρογεννητριων στα πανηγυρια..),αυτο δεν ειναι υποκρισια..?.Φιλε εχεις δικιο οτι το ολο θεμα αφορα κερδοφορια οικονομικη,ομως μηπως τελικα αφορα κ στην κοινωνικη ευαισθησια του καθενος..?Γιατι δηλαδη να τον βγαλω(για λιγα αλογα κ παραπανω νευρο σε μια μηχανη230+ κιλων..?Μαλλον λαθος επιλογη..!Υπαρχουν απειρα sport bikes που κανουν καλυτερα αυτη τη δουλεια...),ενω εν γνωση μου κανω μια πραξη που βλαπτει εμενα κ τους γυρω μου..?.Κ οχι δε συμφωνω πως οι μηχανες χωρις καταλυτη εκπεμπουν το ιδιο επικινδυνα καυσαερια,με αυτες που εχουν,απο τις λιγες γνωσεις που εχω δηλαδη...ισως για καποιο λογω ειναι εκει..Φιλε αυτα στα λεω χωρις να θελω να σε θιξω,απλα παραθετω τις σκεψεις μου κ συγγνωμη αν σε στεναχωρω,θα ηθελα μια απαντηση σε αυτα που σε ρωταω,χωρις αντιπαραθεσεις απλα για την αντιπαραθεση,νευρα,χαρακτηρισμους κ αλλα,ομορφα κ αγαπημενα που λενε..Παντα φιλικα,stukas.
Πρωτος και σημαντικος παραγοντας, Ο καταλυτης μου βγηκε γιατι εσπασε και δεν ειμαι σε θεση να δεχτω οτι στην BMW ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΩ 1100 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ.
Αρκετοι βοηθησαν τοτε να βρεθει λυση αλλα τζιφος
Δεν πηγα ομως χωρις καταλυτη να περασω εγκριση τυπου!!!
Εδω ειναι η υποκρισια!!!
Μετετρεψα τη μοτοσυκλετα η οποια τωρα μπορει να μην περναει ΚΤΕΔ οπως μια που εχει το μηχανισμο εμπλουτισμου ενω ρυπαινω το ιδιο και οχι περισσοτερο.
Παντα αποφευγω να την εχω σε λειτουργια σε κλειστο χωρο η σταματημενη ενω ακομα και στα φαναρια αποφευγω να ειμαι δπλα σε παραθυρο αυτοκινητου η μπροστα απο μοτοσυκλετα.
Το κανεις κανεις αλλος απο τα εκατομμυρια οδηγους που σου ανεφερα πιο πανω....Δεν εχω δει κατι τετοιο.
ΤΟ γιαμαχα ειχε αισθητηρα λαμδα?Η εχουν απλα μια χοντρη εξατμιση που υποτιθεται πως εξαφανιζει τους βλαβερους αρωματικους υδρογονανθρακες για τους οποιους νομιζω οτι γινεται και η κουβεντα?
Αυτα και χαιρομαι που ξαναανοιξαμε τετοιο θεμα εστω και στην πλατη του Αλκινοου!
Και φυσικα περιμενω με αγωνια τους πολυ καλους ειδικους του φορουμ να καταθεσουν αποψεις αλλα κυριως Γνωσεις

Last edited by paschalis; 26-11-2011 at 17:05.
Reply With Quote