View Single Post
Παλιό 26-11-2011, 16:30
Alkinoos Ο/Η Alkinoos βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2011
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: BMW R1200GS Adventure
Προεπιλογή Απάντηση: Ολωσωμη εξατμιση R1200GS adventure

Θες να σου πω τι ειδα εγω τοσο στα kawasaki οσο κ στα yamaha με καταλυτη?
Συγκεκριμενα, το kawasaki εχει το συστημα kleen το yammaha ακριβως το ιδιο αλλα με αλλο ονομα.
Κ τα δυο δουλευουν ως εξης. Υπαρχουν δυο μικρα καπακια στα βαλβιδοκαπακα απο την μερια της εξαγωγης και απο μεσα εχουν κατι σαν βαλβιδες reed οι οποιες ρουφανε αερα. Με σωληνακια συνδεονται μεταξυ τους κ μετα πανε 2σε1 σε μια ανεπιστροφη βαλβιδα κ κατοπιν στο φιλτροκουτι.
Αποτελεσμα??? Με εντελως μηχανικο τροπο εμπλουτιζεται με αερα η εξατμιση κ κοροιδευτοντας τα μηχανηματα περνει το μηχανακι εγκριση τυπου!
Δε το πιστευεται?
Κ ομως ετσι συμβαινει. Αν βαλεις καυσαναλυτη, που εγω ευτο εκανα κ το διαπιστωσα μονος μου, το οργανο διαβαζει στο ρελαντι 16/1, 17/1, ακομα κ 18/1!!! Πραγμα αδυνατον! Στην αρχη νομιζα πως εχει χαλασει το οργανο η οτι υπηρχε τρυπα στην εξατμιση κ εμπαζε αερα.
Τελικα απλα ταπωσα το σωληνακι που περνει αερα απο το φιλτροκουτι κ παει στην εξατμιση κ πηρα σωστες μετρησεις.
Υπαρχουν πολλα κολπα για να παρει εγκριση τυπου μια μηχανη κ αυτη η "ανακυκλωση αερα" ειναι ενα απο αυτο.
Νομιζεται πως ο καταλυτης της μηχανης θα σωσει την κατασταση του πλανητη???

Anyway, το θεμα μου δεν εχει σχεση με τους ρυπους ουτε με ηθικα διλληματα του αν εκανα καλα η οχι που εβγαλα τον καταλυτη. Ουτε που σκεφτηκα οτι ειναι λαθος κ φυσικα δεν to εχω μετανοιωσει (ειδικα οταν ακουω την μηχανη να ανοιγει σαν tiger 1050)!!!
Reply With Quote