View Single Post
Παλιό 29-07-2009, 14:06
emix Ο/Η emix βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Μoto: ΚΤΜ 950 Super Enduro
Προεπιλογή Απάντηση: Γκετεμποργκ Σουηδιας Ιουλιος 2009-Οδοιπορικο

Σαββατο 11-7-2009
Το σαββατο στο Αννοβερο ξημερωσε με καλο καιρο.Λιγα συννεφα και ηλιος. "Ωραια", λεω, "Θα παω να κανω και μια βολτα στην πολη.475χλμ εχω μεχρι την Κοπενγχαγη,προλαβαινω". Αμ δε!
Μεχρι να ετοιμαστω και να φορτωσω τα πραγματα στην μηχανη, τα συννεφα ειχαν γινει μαυρα. Νευριασα, τσαντιστηκα και σηκωθηκα και εφυγα για Κοπενγχαγη.
Ανεβαινοντας προς τα πανω και τα παραλια της Γερμανιας, συναντησα πολυ κινηση. Οι Γερμανοι ανεβαιναν προς τα πανω με τροχοσπιτα,αυτοκινουμενα για τις διακοπες τους! Τωρα τι διακοπες ειναι αυτες, δεν μπορω να καταλαβω, οταν εβρεχε συνεχεια και εκανα και ψυχρα. Τελος παντων.

Βροχες δεν συναντησα, η αληθεια να λεγεται. Εφθασα στο λιμανι του Puttgarden και περιμενα να μπω στο πλοιο που θα με περνουσε απεναντι στο Rodby. 21 ευρω η εισοδος, λιγη αναμονη να ερθει το πλοιο (εχει συχνα δρομολογια) και βουρ. Λιγο πριν το λιμανι συνομιλησα μ ενα ζευγαρι Σουηδων που επεστρεφαν απο Ισπανια και ειχαν μια Honda GoldWing στη οποια εσερναν trailer, ειδικο για αυτη την μηχανη!!!! Δεν το πιστευα αυτο που εβλεπα. Ομως στην πορεια ειδα αρκετες τετοιες μηχανες να σερνουν trailer. Ισως εκει να υπαρχει καποια νομοθεσια που να επιτρεπει την ρυμουλκηση με μηχανες. Δεν ξερω στην Ελλαδα τι γινεται.

Αφου πιασαμε την κουβεντα για διαφορα θεματα, κατεβηκαμε στο λιμανι του Rodby και συνεχισαμε προς τα πανω. Εγω θα σταματουσα στην Κοπενγχαγη και εκεινοι θα συνεχιζαν για το σπιτι τους.

Στην Δανια, οπως θα ξερετε, εχουν κρατησει την Δανεζικη (Δανεικη την ελεγα εγω!) κορωνα, αλλα δεχονται και ευρω,κατι που δεν συμβαινει στην Σουηδια. Ετσι πανω στο καραβι εκανα 50ευρω συναλαγμα, σκεφτομενος οτι θα βρω ανταλακτηριο καπου στην πολη. Το ξενοδοχειο κοστιζε που ειχα κλησει 65 ευρω, οποτε καταλαβαινετε οτι αυτα που εκανα δεν εφθαναν.

Η Δανια ειναι εντελως επιπεδη χωρα, με πολυ πρασινο.Τιποτα το ιδιαιτερο απο κει και περα.

Φθανοντας λοιπον στο ξενοδοχειο, εφαγα την πρωτη "ηττα" οταν ειδα οτι τα λεφτα που εκανα συναλαγμα δεν φθανουν και οτι ανταλακτηριο Σαββατο δεν υπηρχε ανοιχτο. Ευτυχως δεχοντουσαν ευρω και ετσι την πληρωσα. Οταν την ρωτησα την κοπελα που μπορω να κανω συναλλαγμα, εφαγα την δευτερη "ηττα", οταν μου ειπε οτι σ/κ ειναι κλειστα και οτι πρεπει να περιμενω μεχρι την Δευτερα. Αρχισα να τρωω τα νυχια τοτε και να βριζω τον εαυτα μου.

Ξανα ευτυχως ομως καποιος μου ειπε οτι στον σιδηροδρομικο σταθμο πρεπει να υπαρχει ενα ανοιχτο, οπως και τελικα την επομενη μερα και ηταν.

Το ξενοδοχειο στην Κοπενγχαγη που εμεινα λεγοτανε CABINN EXPRESS και οταν μπηκα μεσα καταλαβα γιατι το ελεγαν ετσι. Το δωματιο εμοιαζε με καμπινες πλοιων. Εντελως ιδιες διαρυθμιση. Για τα λεφτα του ηταν χαλια, θα ελεγα, αλλα τι μ ενοιαζε; Εδω ηθελα να μεινω σε καμπινγκ.

Βλεποντας λοιπον οτι καμπινγκ δεν "παιζει" αρχισα να ξανασχεδιαζω επιτοπου το ταξιδι, ψαχνοντας στο www.booking.com να βρω ξενοδοχεια για την επιστροφη. Το site αυτο ειναι ολα τα λεφτα παιδια τελικα. Μ εσωσε.
Βαζοντας κατω και τα χρηματα που ειχα (το ταξιδι ειχε σχεδιαστει για καμπινγκ) εβλεπα οτι μαλλον θα μεινω στο εξωτερικο για παντα και οτι δεν θα μπορουσα να γυρνουσα πισω. Οχι οτι θα στεναχωριοταν η γυναικα μου δηλαδη, αλλα λεμε τωρα!!! Ετσι ξαναμιλησα με την γυναικα μου να στειλει τα χρηματα επιτακτικα που της ειχα πει, αν δεν ηθελε να μεινει ζωντοχηρα!

Η Κοπενγχαγη ειναι μια πολη ομορφη πολη. Αυτο αισθανθηκα, κι αυτο πρεπει να ειναι. Εκανα μια βολτα στο κεντρο, περασα απ εξω απο το Tivoli, το οποιο ειναι ενα παρκο, κατι σαν το Allou fan park, εδω στην Αθηνα (μεσα δεν μπηκα γιατι δεν ηξερα αν θα με φθασουν τα χρηματα μετα) και το βραδυ πηγα στο ξενοδοχειο ψαχνοντας στο ιντερνετ να βρω τα ξενοδοχεια που θα εμενα στην επιστροφη. Ετσι λοιπον εκλεισε και αυτη η μερα.

Φωτογραφιες:
Reply With Quote